Menu
Blog

Onze laatste tips voor je op vakantie vertrekt

Fun

Eindelijk kunnen we het van de daken schreeuwen: de zon is in het land! En ook de vakantie nadert met rasse schreden! Maar voor we op reis kunnen, moeten we nog onze koffers pakken ...
Deze tips kunnen je daar ongetwijfeld bij helpen.

28.06.2017 Céline Roman

- Maak een lijstje van alles wat je wil meenemen (nee meneer, je vrienden passen niet in je koffer, en mevrouw, jij kan niet al je handtassen meenemen ...)
- Neem een reisapotheek mee, vooral als je naar een exotische bestemming trekt (Blankenberge is leuk, maar dat lukt nog net zonder ...)
- Ga na of alle gezinsleden hun identiteitspapieren bij zich hebben (zo voorkom je problemen met onze goede vrienden aan de douane)
- Leg je opladers, batterijen, beschermhoesjes voor je gsm, tablet of mp3-speler klaar. Het zou toch doodjammer zijn als je meme geen selfie zou kunnen sturen vanop de top van de Himalaya omdat je batterij leeg is?
- Denk eraan om Orange te vragen of roaming geactiveerd is op je contract. Heb je een herlaadkaart, herlaad je kaart voldoende zodat je kan bellen naar het thuisfront maar ook zodat je bereikbaar blijft.
- Download je playlist voor je vertrekt. Zo kan je offline je favoriete muziek beluisteren.
- Sla al je telefoonnummers in het internationale formaat op (wis de 0 die helemaal vooraan staat en zet er +32 voor).
- En last but not least, download onze My Orange-app om op elk moment een idee te hebben van je verbruik.

Tegen de verveling ...
Dit zijn enkele leuke apps om nog meer plezier te maken:
- Facebook, Twitter en Instagram, natuurlijk. Deel je kiekjes en haal je de woede op de hals van je vrienden die in België moesten achterblijven. (#copacabana #sunset #nietsdoen #ikblijfhier).
- AccuWeather, de app die het weer voorspelt. Onmisbaar als je uitstapjes hebt gepland.
- TripAdvisor om te weten welke toeristische plekjes, hotels en restaurants het hoogst scoren ... en zo van je vakantie een absolute voltreffer te maken.
- Issuu waarmee je languit op het strand door je lievelingsmagazines bladert.
- Google Translate, als je talenknobbel je in de steek laat. Deze app kan je leven redden.
- de app van je bank om te weten of je je dat mooie paar Jimmy Choo's kan veroorloven op Fifth Avenue.
- enkele minder handige apps die de tijd in de auto sneller doen gaan (akkoord, de verhaaltjes van pepe zijn leuk, maar het zijn ook elk jaar dezelfde):
Snake Rewind (Android en iOS) voor wie nog altijd vol melancholie terugdenkt aan de Snake op de eerste Nokia 3310, het alom bekende Candy Crush (iOS en Android) dat we niet meer hoeven voor te stellen en tot slot het superverslavende 2048 (Android en iOS) dat als voordeel heeft dat je het ook offline kan spelen.

Dan rest ons alleen nog je een fantastische vakantie toe te wensen. Veel plezier!

Tags

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.