Onze 5 favoriete gadgets van IFA 2018

Ook dit jaar zoog de hightechbeurs in Berlijn alle aandacht naar zich toe. Een aantal producten hadden we liefst van al meteen ingeladen en mee naar huis genomen, maar we mochten ze alleen bekijken of uitproberen. Een klein overzicht...

02.10.2018
Door Céline R

SmartSleep, voor een betere nachtrust

Op de CES in Las Vegas werd de hoofdband al aangekondigd, maar nu werd ze eindelijk ook voorgesteld in Berlijn. Plaats de band op je hoofd om je slaap te beheren en dieper te slapen. Deze stoffen band werd ontwikkeld in samenspraak met neurologen en slaapdeskundigen. De detectoren vooraan produceren een onhoorbaar geluid dat moet helpen om het brein meer tot rust te brengen. Ze verzamelen informatie en geven de drager tips om de kwaliteit van zijn slaap te verbeteren.

Nubia-α, half smartphone half horloge

Het Chinese merk, dat zeer bekend is onder geeks, lanceerde de Nubia Alpha, die eind dit jaar op de markt zou moeten komen. De exacte datum en precieze prijs zijn nog niet gekend. Kijken mocht, aanraken niet. De Nubia Alpha is een flexibele armband, half smartphone en half horloge, die uitgerust is met Wear OS, de Android-versie die doorgaans op horloges wordt geïnstalleerd. Vergis je niet: de Nubia-α is geen plooibare smartphone, maar een hybride toestel voor om je pols.

Samsung heeft gekozen om in te zetten op een nieuwe technologie die vooral veel 'groene' consumenten heel leuk zullen vinden. Televisies zoals de Q9000R (met QLED 8K-scherm) zullen niet meer hopeloos verouderen. Nee, ze zullen alleen maar beter worden met de tijd. De beeldkwaliteit zou met de jaren moeten verbeteren onder invloed van artificiële intelligentie en frequentere updates.

Sony maakt je oude horloge zo slim als maar kan

Sony bedacht nog een andere manier om gebruikte apparaten nieuw leven in te blazen: een armband die je goede oude analoge horloge smart maakt. De armband past zich aan de wijzerplaat van elk horloge aan en is voorzien van detectoren die het mogelijk maken om zowel notificaties te ontvangen (door trillingen) als je activiteiten te volgen (stappen, training, slaap). De armband wordt gelanceerd in Japan. De rest van de wereld volgt volgend jaar.

Maak jouw wagen smart

Wie CarPlay of Android Auto wil, moet ofwel een nieuwe auto kopen, ofwel een dure tablet. Maar nu biedt Pioneer de SPH-10BT aan voor maar 120 euro: geniet van een slimmere rijervaring zonder jezelf te ruïneren. Voor dat geld krijg je een klassieke autoradio met ingebouwde, draaiende smartphonehouder. Plaats je smartphone in de houder om apps zoals Spotify of iCoyote te bedienen, zonder dat je een extra houder hoeft te kopen. Dankzij de sneltoetsen bedien je de navigatie, het volume en de menu's terwijl je je ogen op de weg houdt. Nog enkele weken geduld en dan kunnen we eindelijk een gadget kopen...