Menu
Blog

Ontmoet Kaatje, onze Mobistar Rockstar!

Fun

Joe, Jack, William en Averell moeten hun meerdere erkennen in de zes meiden van de alternatieve rockgroep De Doltans. Ik had een afspraak met Kaatje, een van de zangeressen en bassisten van de groep, die in het dagelijkse leven gewoon verder rockt bij Mobistar.

13.07.2015 Yanouk Mathieu

De Doltans? Net als bij de Daltons is ook bij ons de een al wat groter dan de ander. We kleden ons in geel en zwart (zoek daar niets politieks achter :)) en zijn behoorlijk assertief.
We spelen nu al vier jaar samen en we amuseren ons rot! We hebben 3 bassisten, 1 drummer, 1 gitarist en 1 toetsenist. Van die zes zingen er vijf, en dus switchen we al eens van zangeres. Dat is leuk voor het publiek maar even leuk voor ons. Zo kunnen we er echt allemaal van genieten en is er niemand die zich boven de groep plaatst. We spelen vooral in cafeetjes en amuseren ons te pletter.

Optreden geeft me een goed gevoel

Net voor we opkomen, voel ik de zenuwen door mijn lijf gieren. Maar als alles technisch gezien volgens plan verloopt en ons openingsnummer er krak op is, dan gaan alle remmen los! Dan zing ik uit volle borst en probeer ik gevoel te leggen in wat ik zing. Ik laat mijn energie vrij en de groep geeft me een echte boost. Het is mijn passie! En optreden geeft me een goed gevoel. Het is een manier om mijn hoofd leeg te maken – ook al ben ik compleet bekaf. Het is een toffe bende en het werk komt maar zelden ter sprake.

Wat is je persoonlijke ambitie?

Ik speel al muziek zolang ik het me herinner. Eerst op de academie, daarna in verschillende groepjes. Soms schreven we zelf liedjes. Wat bij ons groepje zo goed is, is dat we allemaal dezelfde timing en hetzelfde doel voor ogen hebben, en dat niemand een blad voor de mond neemt. Evenwicht moet er zijn. Bij ons plaatst niemand zich boven de groep en dat gaat heel goed zo. Er is een ongelooflijk groepsgevoel.

Allemaal goed en wel, maar zes meiden samen?

En dat gaat perfect! Het is niet altijd even gemakkelijk om af te spreken, maar daar is Doodle voor. Er zijn een paar meisjes die nog in andere groepjes zitten, enkele volgen nog een opleiding en er is zelfs iemand die in shifts werkt, maar we vinden altijd wel een gaatje in onze agenda om te repeteren. Mijn vorige groepjes waren gemengd jongens-meisjes. Toen, en ook nu met mijn ander groepje ‘Coq au vin’, bleven we bijna langer plakken dan dat we repeteerden!

Welke muziek spelen De Doltans?

Florence + the Machine, Foo Fighters, Pixies, …

Found this useful? Share with

Yanouk Mathieu
Verhalen vertellen of nieuwe verhalen ontdekken, op papier of in levende lijve, het maakt niet uit, Yanouk is er helemaal zot van.