Menu

Ontdek het comfort van digitaal lezen met Orange Thank You

In de geschenkencatalogus van ons getrouwheidsprogramma Orange Thank You kan je al een tijdje ook digitaal leesvoer kiezen.
Deze week testte ik ze allemaal: Izneo, Yieha, Roularta, YouBoox en Bookchoice. Mijn ervaringen? Ik vertel je er alles over.
 

05.04.2017
Door Céline R

YouBoox (enkel in het Frans)
Creëer je account en ga daarna naar 'Mes Options' om je promocode in te voeren. De site is goed doordacht. Het leesvoer wordt per thema ingedeeld: actualiteit, bestsellers, goede voornemens (ik heb een boek gelezen om te leren ontstressen) enz.
De catalogus is erg uitgebreid: romans, stripverhalen, ontspanning (welzijn, koken, reizen), kranten, wetenschappelijke werken, kinderboeken enz. Voor elk wat wils. Je vindt er ook een catalogus in het Engels, Spaans, Duits, Italiaans, Portugees, Japans, Chinees, Baskisch en Russisch.
Op basis van je geslacht, leeftijd en interesses wordt zelfs wekelijks een selectie gemaakt van boeken die je móét lezen ('Livres personnalisés').
Minpuntje: het duurt behoorlijk lang voor bepaalde werken zijn geladen.
Pluspuntje: de mogelijkheid om ook offline te lezen.

Yieha (enkel in het Nederlands)
Nadat je een profiel hebt aangemaakt, kies je een stripverhaal in de catalogus. Wanneer je moet betalen, voer je de promocode in. Je kan je strip ook cadeau doen en via mail versturen, met een kort tekstje erbij ... Ideaal om vrienden of familie te verrassen.
De catalogus vond ik eerder beperkt, maar de genres zijn wel duidelijk afgelijnd: Actie, Avontuur, Documentaire, Fantasy, ... De strips staan per reeks.
Het onderdeel Promo's vond ik dan wel weer leuk. Het was zalig om net als vroeger in de avonturen van Guust Flater te grasduinen. Goh, wat worden we oud ;-)
Minpuntje: enkel beschikbaar voor iOS
Pluspuntje: mogelijkheid om stripverhalen te huren – eerder dan te kopen – vanaf 1,99 euro voor 10 dagen

Roularta
Ga naar de abonnementspagina, voer je promocode in en maak je keuze (Knack/Le Vif, Tendance/Trends of Sport/Voetbalmagazine). Je abonnement wordt dan onmiddellijk geactiveerd, waarna je het magazine op de website kan lezen, of op de app op je gsm.
Minpuntje: de app is niet erg sexy
Pluspuntje: vliegensvlugge registratie

BookChoice (enkel in het Nederlands)
BookChoice (vroeger Elly's Choice) verwent je elke maand met 8 ebooks en audiobooks voor amper 3,99 euro. De site zit goed in mekaar. Er zijn veel videotutorials waarin men uitlegt hoe je de site optimaal gebruikt, hoe je een ebook leest op een tablet, of hoe je een audiobook beluistert. Vooral die audiobooks wekten mijn nieuwsgierigheid op. Dus downloadde ik een boek in mp3-formaat. Je ziet hoe zwaar het boek is (760 MB voor mijn boek 'Blind Date') en de leesduur (9 uur). Het boek is onderverdeeld in 72 bestanden. Hoewel ik het in het begin lastig had om 'in het verhaal te komen', vond ik het al snel leuk om naar de stem te luisteren van een verteller, terwijl ik op de trein zat en het landschap voorbij zag glijden.
Minpuntje: weinig keuze
Pluspuntje: de audiobooks


Heb jij het al geprobeerd? Wat vond jij ervan?

Ontdek Orange Thank You