Menu
Blog

Ons netwerk: Wat we je nog niet vertelden..

Onderweg

Het is alweer een tijd geleden dat we nog een blog hebben geschreven over ons netwerk. En eerlijk gezegd: onze handen jeuken om jullie te overladen met nieuwe info! Dus pak die kop koffie er maar weer bij, sluit je huis hermetisch af en zet je telefoon op stil, want dit vereist wel enige concentratie. Klaar? Daar gaan we!

30.08.2013 Andy Van Schil

Ah ja, dus hoe werkte dat netwerk ook alweer?

Om er weer helemaal in te kunnen vliegen heb je al wel enige voorkennis nodig. Dus voor een heel uitgebreide uitleg over het mobiel netwerk lees je best deze post nog eens na. En als je meer wilt weten over antennes dan zit je bij dit artikel goed! Daar lees je trouwens ook hoe we onze antennes op dit moment aan het upgraden zijn...

En wat is er dan tot nu toe gebeurd?

Naast de upgrade aan verschillende antennes doorheen heel België hebben we nog een grote verandering doorgevoerd in de afgelopen maanden. En dat heeft alles te maken met bereik wanneer jij in beweging bent. Als je in de auto zit, of in de trein. Stel; jij bent in de buurt van een antenne met een goede 3G kaart. Dan zit jij, als jouw telefoon het aankan, automatisch op een 3G frequentie. Maar als jij van die antenne weggaat, wordt jouw contact met die antenne minder en minder. Op een bepaald ogenblik schakelt jouw telefoon dan automatisch over op een 2G bereik (omdat dit verder reikt dan het 3G bereik van een antenne). Ook als jij belt schakel je automatisch over op een 2G netwerk. Als je écht niet meer binnen de bereik van een antenne valt, schakel je over op de volgende.

Ja, dus?

Nu hebben we lang gedacht dat het snel overschakelen naar het beste bereik op een 2G-netwerk voor jullie de beste optie was. Maar we hebben ons gerealiseerd dat het voor de gemiddelde gebruiker tegenwoordig beter is om langer op het 3G-netwerk te blijven, zodat je sneller internet behoudt. Ook al betekent dat je maar 1 “streepje” 3G-bereik hebt, in plaats van 3 “streepjes” 2G bereik. Het punt waarop jij overschakelt van 3G naar 2G is dus veel verder weggelegd. Zo blijf jij langer op een snellere verbinding. In de toekomst gaan we nog kijken of we dit voor bepaalde toestellen die wat anders werken nog verder kunnen optimaliseren. Maar daarover vertellen we in een volgende blogpost meer.

Ok, en buiten dat, is het dan verder helemaal klaar?

Nee, het verbeteren van onze antennes gaat nog altijd door, elke dag. Maar daar stopt het natuurlijk niet bij. Wist je bijvoorbeeld dat we een team in dienst hebben, die de hele dag op de baan zitten? Met 5 of 6 telefoons in de auto rijden ze door heel België, om te zien of er ergens een storing in de antenne zit. Zo’n storing uit zich bijvoorbeeld in een “dropped call” waarbij jouw verbinding zomaar verbroken wordt. Is er sprake van zo’n storing, dan zoeken zij net zo lang tot ze een oplossing hebben gevonden. Zo verminderen wij het aantal onderbroken verbindingen aanzienlijk. Wist je dat we op de Brusselse ring inmiddels 34 storingen hebben opgelost? Hier hebben we nog 4 uitdagingen (oké, storingen dus ;) ) te gaan. We weten dat dit allemaal van dezelfde antenne afkomstig is, en zijn bezig om deze te vervangen. We blijven verder werken om die irritante “dropped calls” overal te verminderen.

Héhé, dat was wel even genoeg informatie

Zo, we zijn er zelf moe van. We hebben nog veel meer informatie, over andere upgrades aan ons netwerk die in de planning staan, over de antenne van je telefoon zelf, die natuurlijk ook heel belangrijk is voor jouw bereik, en nog veel meer. Maar we gunnen jullie nu even een pauze. Dus, laat het allemaal even rustig op je inwerken, dan ben je weer helemaal klaar voor een nieuwe post over ons netwerk. En die komt er heel snel, beloofd!

Het netwerk van Orange

Found this useful? Share with

Andy Van Schil