Menu
Blog

Onbeperkt muziek sharen met Soundsgood

Fun

Niet iedereen gebruikt dezelfde app als jij om muziek te beluisteren. Dat maakt het sharen er niet makkelijker op. Eén dienst maakt iedereen gelijk. Soundsgood? Klinkt zeker goed!

03.10.2017 Céline Roman

Muziek is iets universeels, muziek wordt gedeeld. Eén probleem: al je vrienden gebruiken een andere app om muziek te beluisteren. Er zijn er die betalen voor Deezer, Apple Music, Spotify of Tidal. Anderen zijn dan weer tevreden met de gratis versie van Soundcloud of YouTube, met reclame. Gevolg: je moest je playlists online converteren om ze met je maten te sharen. Vervelend, en niet altijd erg doeltreffend. Gelukkig is dat nu allemaal niet meer nodig, dankzij Soundsgood!

Aanvankelijk was Soundsgood vooral gericht tot muziekcuratoren, bij radiozenders bijvoorbeeld. Maar iedereen kan er gratis gebruik van maken.

Hoe werkt het?
Je maakt een playlist aan op de website soundsgood.co. Je kiest je bronnen (Apple Music, YouTube, Spotify, Deezer enz.). De databank speurt het internet af op zoek naar je nummer en geeft je zo veel mogelijk bronnen.

Je playlist breidt beetje bij beetje uit en heeft z'n eigen link. Die link kan je delen met je vrienden. Zo kunnen zij jouw muziek beluisteren via de ingebouwde player en, vooral, nummers toevoegen aan hun eigen playlist. Bovendien werkt Soundsgood op de computer, tablet en zelfs smartphone.

Een app is er nog niet, de website uiteraard wel: Soundsgood.co.

Tags

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.