Menu
Blog

Nooit tijd? Deze korte series moet je absoluut zien

Fun

Grote streamingsites worden overspoeld door korte series van nog geen 30 minuten. Logisch, want ze lijken wel gemaakt voor de smartphone. Deze tips helpen je om beter te bingewatchen op je mobiele telefoon.

22.05.2019 Céline Roman

De trend zet zich voort: we grijpen steeds vaker naar onze smartphone of tablet om een serie of documentaire te bekijken. Niet alleen 's avonds, ook op de trein en zelfs in de fitness. Het gevolg: bepaalde series werden ingekort als reactie op deze nieuwe manier van bingewatchen.
Afleveringen van 60 minuten of langer - denk aan House of Cards, The Queen, Bosch, Hand of God of The Man in the High Castle - worden steeds vaker ingeruild voor afleveringen van 10 tot 30 minuten. Productiehuizen spelen in op die grote hype, en de succesreeksen stapelen zich op.

Het succes van korte series

Russian Doll werd tegen alle verwachtingen in een succes. In deze Netflix-serie zien we hoe een Amerikaanse in New York keer op keer sterft en telkens weer uit de dood herrijst. De hoofdrol is weggelegd voor Natasha Lyonne, die we nog kennen van Orange is the New Black. De gemiddelde duur van een aflevering? 25 minuten. De hele reeks heb je er op drieënhalf uur door gejaagd.
Een ander voorbeeld is Bonding, dat eind april uitkwam. Deze reeks draait rond een studente die 's avonds bijklust als dominatrix. Haar boezemvriend Pete, die net uit de kast is gekomen, wordt voor hij het goed en wel zelf beseft meegesleept in haar wereld van bdsm. De zeven (erg verslavende) afleveringen van de Netflix-serie duren tussen 12 en 17 minuten.
Amazon kon natuurlijk niet achterblijven. Transparent loopt al bijna vijf seizoenen op Prime. In de serie zien we hoe een transgender vader in hartje Los Angeles vecht voor zijn recht om vrouw te zijn. Het geheim van deze serie? Elke aflevering duurt 25 tot 30 minuten, niet meer. Even lang als de afleveringen van Grace and Frankie met Jane Fonda op Netflix, een serie die zich iets verder zuidwaarts afspeelt, in San Diego.
Is dat alles? Helemaal niet, maar een volledige lijst geven is – gezien de enorme keuze – onbegonnen werk. Een greep uit het aanbod. Op Netflix hebben we: Atypical, Derry Girls, The End of the F***cking World en Friends from College. En op Amazon onder andere: Forever, I Love Dick en The Big C.

Series om te streamen met je Chromecast

Net als met de app Stievie kan je series van Netflix en binnenkort ook van Amazon Prime streamen op je televisie. Al wat je nodig hebt is de Chromecast van Orange, superhandig voor Orange Love-klanten. Bovendien is het apparaatje heel eenvoudig in gebruik: tik op het symbool 'Cast' in de openstaande app op je toestel om je inhoud naar je tv te streamen.

Ontdek Love

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.