Menu

Nooit nog op vakantie zonder internet

De meeste Belgen beschouwen een goede 4G- of wifiverbinding als een extra troef voor een geslaagde vakantie. Wij geven je een overzicht van de meest internetvriendelijke bestemmingen en vertellen je wat je moet doen als het internet er niet naar wens is.

24.07.2018
Door Céline R

4G: een troef voor 85 % onder jullie!

Volgens een onderzoek van de website Likibu dit voorjaar wil de overgrote meerderheid van de Belgen toegang tot een kwaliteitsvol 4G-netwerk wanneer ze België verlaten. Het gaat zelfs zo ver dat 4G een belangrijke toeristische troef is geworden. Meer dan de helft van de respondenten (55 %) brengt per verlofdag meer dan 30 minuten online door.

Welke Europese bestemmingen hebben de beste dekking?

Daarvoor moet je in het noorden zijn... en het oosten. Helsinki is de hoofdstad met de beste dekking: 96 % van de vakantielocaties heeft er wifi. Oslo en Stockholm volgen op de voet. Wenen en Edinburgh doen het zeker ook niet slecht: zij laten steden als Boekarest, Dublin, Praag en Riga achter zich.

Wie traditioneel naar Frankrijk reist, moet in de Elzas zijn, vooral in Straatsburg. Ook in het centrum van Frankrijk is de dekking vrij goed. Beter alleszins dan in het zuiden en de Provence of aan de Côte d'Azur.

Wat als ik wil ontwennen?

Voel je de behoefte aan een digitale detox? Dan moet je op Corsica zijn. Of in steden zoals Rome en Parijs, waar de dekking minder goed is dan in Madrid of Berlijn, nog volgens het onderzoek van de website Likibu. Je kan er meestal wel online, maar de verbinding is nooit echt top.

Oef: je 4G volgt je nu overal in Europa

Dat klopt, want sinds de zomer van 2017 is je databundel niet alleen geldig in België maar ook in de rest van Europa. Als je op vakantie vertrekt naar Berlijn, Barcelona, Kopenhagen, Athene of Krakau hoef je je zelfs geen zorgen te maken over wifi: je kan er ook gewoon via 3G of 4G surfen.

Bovendien selecteert je smartphone tijdens het roamen altijd het beste netwerk, ongeacht waar je bent. Dus post, like en stream naar hartenlust – waar ook in Europa!

Als je op vakantie vertrekt buiten Europa, neem dan even contact met ons op. We hebben een voordelige databundel voor elke bestemming. Zo vertrek je altijd met een gerust hart.

Ontdek onze tarieven