Menu
Blog

Twee té gekke Nokia smartphones

Fun

Het Finse merk dat de jaren 90 domineerde, pakt uit met twee uitstekende Android-smartphones voor een heel zacht prijsje: de Nokia 4.2 en 2.2.

20.09.2019 Simon VAN CAUTEREN

Het legendarische Nokia herrijst

Misschien koester je nog fijne herinneringen aan je allereerste gsm? Als je ouder bent dan 35 jaar, dan is de kans groot dat je toen een … Nokia had. En misschien zelfs die goeie ouwe … Nokia 8210, die precies 20 jaar geleden werd gelanceerd.

Die 8210 is alleszins een iconisch toestel, het lichtste en kleinste van zijn generatie. Je kon de telefoon aan je persoonlijke smaak aanpassen met verwisselbare, zogeheten Xpress-On covers. Ja, dat lees je goed, je gsm “customizen” kon ook al eind jaren 90!

In 2018 maakte Nokia wereldwijd een opmerkelijke comeback op de smartphonemarkt. Het Finse merk is ondertussen overgestapt op Android om zijn telefoons te laten functioneren. Maar dan wel een “zuivere” Android, zonder de verplichte apps van partners (games, hotelreservatie enz.) en versie die altijd up-to-date. Met ook het typisch verzorgde, onberispelijke Scandinavische design.

Nokia 2.2: technologiebommetje voor 99,99 €

Wat het toestel voor die prijs allemaal kan is ongelooflijk: het laat vrijwel alle smartphones uit deze prijscategorie ver achter zich. Zo heeft de Nokia 2.2 een groot scherm van 5,71 inch, met een U-vormige inkeping voor de selfiecamera (van 5 megapixel). De schermresolutie is helemaal HD+.

De Nokia 2.2 heeft een flinke batterij van 3.000 mAh waar hij tot 2 dagen mee voortkan. Maar snelladen, zoals op de duurdere toestellen, is er niet bij.

Voor een toestel met dit prijskaartje zijn de foto’s best aardig te noemen, zelfs met de frontsensor van 5 megapixel met vaste brandpuntsafstand. De fotosensor achteraan is 13 megapixel sterk, heeft een ledflits en f/2.2 als lensopening. Buitenfoto’s overdag zijn echt heel mooi, zeker als je rekening houdt met zijn meer dan interessante prijs.

De Nokia 2.2 is beschikbaar in onze eshop voor  99,99 €. En voor slechts  9 € in combinatie met een abonnement.

Nokia 4.2: een schitterend midrange-toestel voor  179,99 €

Op zoek naar een grote, robuuste en goed uitgeruste smartphone? De Nokia 4.2 heeft een scherm van 5,71 inch met een gebogen design in glas. Klinkt bijna te mooi om waar te zijn voor deze prijs.

De slimme batterij van 3.000 mAh is voldoende voor vele lange dagen smartphoneplezier.

De foto’s ogen heel realistisch dankzij de dubbele fotosensor: eentje van 13 megapixel en een tweede van 2 megapixel met dieptewaarneming. Je portretten zien er plots veel indrukwekkender uit.

Er zit een Google Assistant-knop op, die de functie inschakelt zonder dat je je stem moet verheffen.

Ten slotte functioneert de Nokia 4.2 ook met Android 9 Pie, inclusief de nieuwste beveiligingsupdates. Je krijgt dus de hele Android One-ervaring, met een systeem dat altijd binnen de kortste keren up-to-date is.

De Nokia 4.2 is beschikbaar in onze eshop voor 179,99 €. En voor slechts  9 € in combinatie met een Dolfijn Smartphone-abonnement.

Found this useful? Share with

Simon VAN CAUTEREN
Gamer et photographe, le partage est dans sa nature de Digital Native biberonné aux Likes et aux Retweets.