Menu
Blog

NBA 2K18: het ideale cadeau voor onder de kerstboom?

Fun

Nog geen idee wat je je neefje, die een grote basketbalfan is, met kerst moet geven? Wij vonden het perfecte cadeau voor je: NBA 2K18. Een leuke game waar elke liefhebber urenlang plezier aan zal beleven. Na een lastige testperiode, die al even intens was voor mijn tegenstanders als voor mij, is dit mijn verdict.

20.12.2017 Nelson MUSHIDY-WA-MUSHIDY

In grote lijnen
NBA 2K18 is het etiket van simulatiegame meer dan waard. Ik had al wat ervaring met andere basketgames maar deze steekt er qua realisme met kop en schouder boven uit. Om te winnen moet je echt een zorgvuldig uitgekiende strategie ten uitvoer brengen. Wil je de tegenstand helemaal uit verband spelen? Dan moet je aanvoelen wanneer je het beste een schijnbeweging maakt, schiet of de diepte opzoekt. De verdediging van de tegenpartij past zich zelfs aan jouw speelstijl aan.
Het is duidelijk geen game voor iedereen, maar voor basketfans zoals ik is het een schot in de roos.
Persoonlijk heb ik er enorm veel plezier aan beleefd omdat je er dezelfde offensieve looplijnen in terugziet als in een officiële wedstrijd.

Meer technisch
Het spel speelt heel vlot en de graphics zijn er knal op. Zo kan je duidelijk de emoties op het gezicht van de spelers aflezen. Bovendien is de game heel waarheidsgetrouw. Stephen Curry bijvoorbeeld doet wat hij wil: hij schiet uit alle hoeken en op de meest onverwachte momenten.
Je hebt verschillende opties: je kan een heel seizoen spelen of alleen de play-offs, als coach een club naar je hand zetten of het leven leiden van een jonge speler, van de pleintjes naar de NBA.
Ik luister graag naar hiphop, dus persoonlijk kan ik de soundtrack goed smaken, al is die wel vrij beperkt.
Een groot minpunt is de lange laadtijd. We konden over van alles en nog wat kletsen voor we eindelijk aan de slag konden.

De modus MyCareer
Wie droomde er nooit van om in de voetsporen van een debutant te treden? Met MyCareer kan dat!
Ik moet toegeven dat deze modus iets te makkelijk is. Ik had het een stuk lastiger verwacht maar na amper twee wedstrijden, waarin ik nog alles te bewijzen had, mocht ik al meetrainen met de Golden State Warriors (de regerende NBA-kampioen). Na één training werd ik al opgenomen in de selectie, in een kleedkamer vol wereldsterren. Eventjes serieus blijven: daar hoorde ik helemaal niet thuis. Ik had het ook fijn gevonden om eerst een seizoen in een universiteitsteam mee te draaien, zoals dat in 2K16 wel mogelijk was, om van daaruit door te groeien naar de NBA.

Dat gezegd zijnde, de conversaties en dialogen zijn top en er is een echte evolutie merkbaar. Doorheen het spel leer je nieuwe mensen kennen en moet je keuzes maken die het vervolg van je carrière bepalen. Je kan je personage ook personaliseren met bewegingen of polsbandjes die je zelf ontwerpt.

Wat me bovenal is bevallen, is de vrijheid in het spel. Je kan wandelen op straat en doen waar je zin in hebt, een beetje als in GTA.

De modus MyGM
MyGM, da's niet voor sissy's! Als General Manager rust alle verantwoordelijkheid voor het team op jouw schouders: jij moet de club naar successen leiden ... Maar let op: de eigenaar van de club heeft je een budget en doelstellingen opgelegd. Spijtig genoeg is het scenario identiek, welke club je ook kiest.
Mijn conclusie: de gameplay is top, de personages bewegen soepel en de graphics zijn er knal op. Het spel laat ons een volledig verhaal beleven, als speler of als coach.
Enig minpunt: deze game is bestemd voor basketfans. Als je geen fan bent of helemaal niets van het spelletje af weet, koop je deze game beter niet.

Tags

Found this useful? Share with

Nelson MUSHIDY-WA-MUSHIDY
Door mijn passie voor schrijven en technologie, creëer ik met deze blog dagelijks mijn eigen geluk.