Menu
Blog

Niks op tv? 3 leuke apps die je niet mag missen

Fun

19.07.2017 Céline Roman

Hoewel we in de zomermaanden onder meer getrakteerd worden op Jeroen Meus in hawaïshort (dat is althans hoe wij ons zijn Dagelijkse zomerkost-uniform inbeelden), is het voor veel trouwe tv-kijkers toch tanden bijten in juli en augustus. Thuis verdwijnt van de buis, en ook op Familie mogen we even niet meer rekenen. Dan kun je natuurlijk altijd in de tuin gaan wroeten of maniakaal beginnen poetsen, maar de kans dat je daar op een doordeweekse dag nog energie voor hebt, is niet bijzonder groot. Als je enkel je duim en wijsvinger wilt bewegen, kun je je amuseren met deze leuke apps. Gewoon in de zetel, al dan niet met een snackje erbij.

Puistenplezier, maar dan zonder de littekens

Ben je naar een festival geweest en heb je een mooi puistaandenken overgehouden aan dat slapen in die duffe tent, aan dat permanente zweetlaagje op je voorhoofd of aan die ongezonde drankjes? Dan is het vooral zaak om niet te beginnen prutsen. Wie de verleiding maar moeilijk kan weerstaan, mag zich uitleven met Pimple Popper. Deze app doet een prachtige pukkel op je scherm verschijnen die jij met je duimen te lijf moet gaan. Verslavingsgevaar!

Je dacht dat je alles wist over de Backstreet Boys of Blur?

Elke muziekquizfan blijft onvermijdelijk vele lange avonden op zijn honger zitten – er wordt namelijk niet elk weekend een quiz georganiseerd. Maar ook de minder fanatieke muziekliefhebbers testen al eens graag of ze nu eigenlijk alle Madonna-, Daft Punk- of Janet Jackson-trivia onder de knie hebben. Band Land is een app die daar perfect op inspeelt: verschillende levels gidsen je doorheen de hele muziekgeschiedenis – al dan niet zonder hints. En wil het je maar niet te binnen schieten hoe die kerels van Around the world nu weer heten, dan kun je je vrienden via Twitter of Facebook gewoon om raad vragen.

Dat lees ik straks wel …

De interessantste onlineartikels kom je al-tijd tegen wanneer je eigenlijk niet op je smartphone mag zitten tokkelen – tijdens een vergadering, tijdens de monoloog van een verre vriend, of wanneer je op het toilet zit en weet dat er nog minstens vijf mensen met volle blazen staan te wachten. We hebben geen idee hoe dat precies komt, maar weten wél wat je eraan kunt doen: sla al dat interessante leesvoer op via Instapaper of Pocket tot je ’s avonds in de zetel zit, en lees dan met een gerust hart wat er in de rest van de wereld gebeurd is.

Tags

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.