Menu
Blog

Nieuwe Samsung Galaxy S11 en Fold 2: wat we nu al weten

Tech

Op 11 februari 2020 is het zover. Dan toont Samsung zijn nieuwste smartphones aan de wereld tijdens het Unpacked 2020-evenement in San Francisco. Dit zijn alvast de belangrijkste geruchten over de Galaxy S11 en Galaxy Fold 2.

11.02.2020 Cédric Godart

UPDATE

Wil je weten welke geruchten correct waren? Lees dan snel onze twee artikels over de nieuwe Samsung S20-familie en de nieuwe plooibare Samsung: de Galaxy Z Flip.

▶️ Nieuwe Samsung Galaxy S20, S20+ en S20 Ultra: welk model kiezen?

▶️ Samsung Galaxy Z Flip: wat je moet weten en waar je hem vindt

Samsung 2020

Dit jaar zijn alle ogen op Samsung gericht, dat opnieuw meerdere nieuwe smartphones uitbrengt: de nieuwe S10 en een gloednieuw model, de Galaxy Fold 2020. Het is nog even wachten op de officiële aankondiging van deze nieuwkomers, maar allerlei geruchten en gelekte informatie vertellen ons al heel wat.

Of dit ook klopt, weten we op 11 februari, want dan vindt het Unpacked-evenement plaats in San Francisco. Daarna krijg je van ons natuurlijk alle officiële informatie uit eerste hand.

Samsung Galaxy S11 of ... Samsung Galaxy S20?

De puzzelstukjes vallen stilaan op hun plaats en de contouren van de Samsung Galaxy S11 tekenen zich steeds duidelijker af. En de eerste verrassing luidt dat het toestel waarschijnlijk ... Galaxy S20 zal heten.

3 modellen van de Galaxy S11 (S20) 

Beelden die op 12 januari de wereld rondgingen laten zien dat Samsung met zijn nieuwe Galaxy-smartphone toonaangevend wil zijn in het jaar 2020 en zelfs de evolutie in dit decennium wil bepalen. Daarom zou er dus geen Samsung Galaxy S11 als opvolger van de Samsung S10 op de markt komen, maar een Samsung Galaxy S20, in drie versies: 

 • Samsung Galaxy S11 (of S20): scherm van 6,4 inch, de opvolger van de Galaxy S10e
 • Samsung Galaxy S11 Plus (of S20 Plus): scherm van 6,7 inch, de opvolger van de Galaxy S10
 • Samsung Galaxy S11 Ultra (of S20 Ultra): scherm van 6,9 inch, de opvolger van de Galaxy S10+

Design van de Galaxy S11 (of S20)

Op uitgelekte foto’s zien we een toestel met een groot scherm en heel fijne randen, dat minder afgerond zou zijn dan op de Galaxy S10-modellen. De omschrijving 2,5D-scherm doet zelfs de ronde. Uiteraard zit er op de voorzijde nog een cameraatje, deze keer achter een - heel discreet - rond gaatje, bovenaan pal in het midden van het scherm.

Vermogen: nieuwe Exynos-processor

We weten nu al bijna zeker dat de Galaxy S11 (of S20) zijn power uit een Exynos 990-processor zal halen. De chip wordt met de 7 nm EUV-technologie gegraveerd. In de praktijk zou dit een prestatiewinst van 20% in vergelijking met het model van vorig jaar opleveren. Een aparte NPU-processor (Neural Processing Unit) maakt artificiële intelligentie mogelijk.

Eveneens spectaculair is het feit dat de nieuwe SOC (System on a Chip, dit kan je vergelijken met de hersenen van je smartphone) een refresh rate van 120 Hz aankan, een garantie voor een snellere, meer vloeiende schermweergave. Dat dit wel degelijk het geval zou kunnen zijn, blijkt uit de OneUI 2.0-interface van Samsung, die opgewassen is tegen deze snelheid. 

Galaxy S20 Ultra : 108 megapixel

Het valt te verwachten dat de Galaxy S20 Ultra met zijn scherm van 6,9 inch en buitengewone kenmerken veel stof zal doen opwaaien. Volgens Max Weinbach van XDA zullen de Samsung-fans er niet over uitgepraat raken, want de technische specs zijn indrukwekkend:

 • Geheugen van 128 GB tot 512 GB, uitbreidbaar met een geheugenkaartje tot 1 TB 
 • RAM-geheugen van 12 GB (of 16 GB)
 • Batterij van 5.000 mAh, met 45 W snellaadmogelijkheid (1u14 voor een volledige laadcyclus)
 • Sommige modellen met 5G, andere met 4G
 • Hoofdcamera van 108 megapixel, met hybride zoom (via een periscopische module tot 100x), tweede sensor van 48 megapixel (10x zoom) en breedhoeksensor van 12 megapixel

Samsung S11 (S20): release date

De lancerdingsdatum van de Samsing Galaxy S11 zal officieel aangekondigd worden op 11 februari 2020. In ons land zou het toestel vanaf begin maart ergens te koop zijn.

Samsung S11 (S20): prijs

Ondertussen is er zekerheid over de prijs:

 • Galaxy S11 (of S20): 899,95 €
 • Galaxy S11 Plus (of S20 Plus): 999,95 €
 • Galaxy S11 Ultra (of S20 Ultra): 1349,95 €

Ja, ik wil alles weten over de nieuwe Samsung S20 modellen

De Galaxy Fold 2 (Bloom, Z Flip)

Het grote succes van de eerste vouwbare smartphone van Samsung, de Galaxy Fold, kwam totaal onverwacht. Er zouden niet minder dan een miljoen exemplaren van verkocht zijn. De volgende generatie moet opnieuw forse verwachtingen inlossen: enerzijds moeten alle beginnersfouten zijn weggewerkt, anderzijds moet het toestel erg populair worden bij al wie graag het nieuwste van het nieuwste heeft, zeg maar de early adopters. 

Galaxy Fold 2 of ... Galaxy Z Flip?

Er circuleren al een tijdje geruchten dat Samsung voor de tweede generatie van de Galaxy Fold in 2020 een heel nieuwe naam zou kiezen, zoals Galaxy Bloom. Momenteel houden insiders het bij nog een andere naam, de Galaxy Z Flip

Plooibare design 

De allereerste editie van de vouwbare telefoon was voorbehouden voor een select kransje liefhebbers. Nu mikt Samsung duidelijk op een grotere productie. Met de Samsung Galaxy Fold 2 (of Z Flip of Bloom) wil Samsung zijn leiderschap op het domein van de vouwbare schermen veiligstellen. Maar dan wel met een andere concept dan bij de Galaxy Fold van 2019, want de nieuwe Fold 2 zou verticaal open- en dichtklappen. Een clamshell (of klaptelefoon) dus, net zoals de nieuwe Motorola Razr.

Binnenin: Snapdragon 855

Samsung zou voor z’n nieuwe vouwbare telefoon dezelfde Snapdragon 855-processor gebruiken als voor de eerste Galaxy Fold uit 2019. Snelladen zou maar met 15 watt mogelijk zijn.

OLED-scherm

Het OLED-scherm zou 6,7 inch  groot zijn. Het zou beschermd worden door randloos, vouwbaar glas, met een gaatje in het midden voor de selfiecamera. De hoofdcamera zou trouwens een resolutie van 10 megapixel aankunnen.

Hoe zal de Fold 2 er gesloten uitzien?

Als je de Fold 2 (of Z Flip of Bloom) toeklapt, zou je een vierkante smartphone met een dubbele fotosensor overhouden. Het zou dus niet meer gaan om een tablet die je dichtvouwt, maar om een echte vouwbare smartphone.

Galaxy Fold 2 (of Z Flip): release date

Ook voor dit toestel is de aankondiging gepland en bevestigd voor 11 februari. Als verkoopdatum circuleert momenteel 14 februari.

Galaxy Fold 2 (of Z Flip): prijs

Ook de prijs van de Galaxy Fold 2 is ondertussen bevestigd: 1500 €.

▶️ Ook lezen: "Samsung Galaxy A70: het nieuwe zwaargewicht tegen een klein prijsje"

▶️ Ook lezen: "Airpods, Galaxy Buds, Freebuds: welke draadloze oortjes voor jouw smartphone?"

Found this useful? Share with

Cedric Godart
30-something, geobsedeerd door zowel spinning als het opsporen van alle mobile nieuwtjes op elk uur van de dag.