Menu

Niet te missen op Fox: ‘The Orville’ met Seth MacFarlane

Hoe het leven er binnen 400 jaar uitziet? Op een ruimteschip met mensen én aliens? Best grappig! The Orville is een Amerikaanse sciencefictionserie van de hand van onder andere Seth MacFarlane, die eveneens de hoofdrol op zich neemt. En alleen dat laatste is al reden genoeg om te kijken.

22.09.2017
Door Céline R

Op ruimtemissie met je ex

Ed Mercer krijgt in The Orville het bevel over het ruimteschip ‘USS Orville’ en haar bemanning toegewezen. Een mooie carrièrekans, die echter zijn grootste nachtmerrie wordt. De eerste officier van het schip is namelijk zijn ex-vrouw Kelly Grayson. Ze zijn nog maar net gescheiden en moeten al samen een ruimtemissie tot een goed einde brengen. Daarvoor moeten ze hun verschillen in de mate van het mogelijke opzij zetten. Of dat lukt, ontdek je maar zelf. Vuurwerk verzekerd!

Spacen met Seth

Seth MacFarlane is op alle vlakken de sterspeler van The Orville. Hij vertolkt niet alleen de hoofdrol, maar is ook de bedenker, producent en schrijver van de serie. En dat kunnen wij alleen maar toejuichen, want Seth heeft zich als getalenteerde multitasker al meermaals bewezen. Zo deed zijn gestoorde teddybeer Ted al menig mens huilen van het lachen en bleek zijn hilarische animatieserie Family Guy een wereldwijd succes. In die laatste reeks vertolkt hij trouwens de rollen van zowel Peter, Stewie als Brian Griffin, plus nog enkele bijrollen. Als Seth MacFarlane iets doet, doet hij het goed. Dat belooft!

The Orville: vrolijke sciencefiction

Terwijl er zich in sciencefictionseries als Star Wars of Star Trek de meest ongelooflijke avonturen afspelen, zet The Orville je meteen weer met de voetjes op de grond. Deze serie brengt namelijk ook de grappige, dagelijkse problemen onder de aandacht. Daarom zou je The Orville kunnen beschouwen als een parodie op de klassieke sciencefictionseries.

Benieuwd naar de doldwaze avonturen van Ed Mercer? Mis dan zeker de première niet, 10 september op Fox.