Menu
Blog

NextRide, de app die je vertelt wanneer je volgende bus komt

Tot uw dienst

NextRide biedt je snel toegang tot dienstregelingen, reisroutes, aansluitingen, storingen, enzovoort. Het is de nieuwe onmisbare applicatie voor wie geregeld het openbaar vervoer neemt. En Orange is fiere partner!

09.10.2015 Andy Van Schil

Nu hoef je geen applicatie meer te downloaden in functie van het busnet waarvan je gebruikmaakt, want met NextRide reis je zonder zorgen van de ene Belgische stad naar de andere.

Deze 100 % gratis mobiele applicatie toont je 7 dagen per week en 24 uur per dag de dienstregelingen van het openbaar vervoer. NextRide is beschikbaar voor iPhone, Android, Windows Phone en in een webversie, voor gelijk welk ander apparaat, waaronder dus de computer. Of je al dan niet verbonden bent met het internet is van geen belang: NextRide geeft altijd de dienstregeling weer, zelfs als je geen dekking hebt.

Voorlopig is er al een partnerschap met de MIVB en de TEC-groep, maar dat is pas het begin. En wat voor een begin: 51.000 haltes en ruim 280 gemeenten zijn al geregistreerd. De NMBS en De Lijn zullen zich binnenkort ook in dit avontuur storten.

Bovendien helpt een routeplanner je je trajecten visueel te vergelijken: wat is het kortste/makkelijkste traject of op welk traject moet je het minst wandelen? Verder toont hij je hoelang je onderweg zal zijn en hoe vaak je moet overstappen. Maar de geniale, kleurgebonden functie zal je pas echt met verstomming slaan: de app houdt continu jouw locatie en die van de halte die je wil bereiken bij, en kleurt rood, oranje of groen afhankelijk van hoe groot de kans wordt geacht dat je op tijd bij de bus-, tram- of metrohalte zal aankomen. Durf je al eens verstrooid te zijn? Dan roept het systeem met discrete meldingen (trilsignalen) je meteen tot de orde. Zo mis je nooit nog je aansluiting.

En dankzij de community weet je het meteen zodra er een probleem is op het net, hoe klein ook: vertragingen, onverwachte gebeurtenissen, stakingen, overvolle bussen … Je kan op elk moment je locatie delen met vrienden, als die de app ook op hun smartphone gedownload hebben.

Orange is de trotse partner van NextRide voor al het nieuws over technologie en mobiliteit. Je kan op elk moment toegang krijgen tot exclusieve content terwijl je op je bus of tram wacht!

Ontdek de website van NextRide

Tags

Found this useful? Share with

Andy Van Schil