Menu

NBA Finals: Golden State Warriors of Cleveland Cavaliers?

01.06.2017
Door Andy V

Uitstekend nieuws voor de basketballiefhebbers! Althans voor zij die weinig slaap nodig hebben. Vannacht om 1u gaan de Finals namelijk van start, dé hoogmis van het NBA-seizoen. In een ‘best out of seven’-reeks nemen de Golden State Warriors het op tegen de Cleveland Cavaliers. Het wordt een strijd op het scherp van de snee, waarin alle grote NBA-sterren van de partij zijn.          

Heruitgave van vorige twee seizoenen

De finale tussen de Warriors en de ‘Cavs’ is een heruitgave van vorig seizoen. Toen wisten de Cavaliers de finale te winnen na een uiterst spannende strijd. De Warriors leken met een 3-1 voorsprong zegezeker, maar gaven de titel alsnog uit handen. Vooral de laatste wedstrijd was er een om nooit te vergeten. De Cleveland Cavaliers haalden het op het veld van hun rivaal met 89-93 en sleepte de felbegeerde vierde overwinning in de wacht. In 2015 slaagden de Warriors er wel in om de titelstrijd te winnen. 4-2 was toen het verdict.

Golden State Warriors op titelkoers

De Golden State Warriors lijken dit seizoen ongenaakbaar. Ze versloegen zowel de Portland Trail Blazers, Utah Jazz als de San Antonio Spurs met 4-0 en wisten zich zonder nederlaag voor de NBA Finals te plaatsen. Een indrukwekkende reeks die de ambities van het team van coach Steve Kerr kracht bijzet. Stephen Curry en vooral Kevin Durant, de twee topspelers van de Warriors, steken in een bloedvorm en zijn uit op revanche na de verloren finale van vorig seizoen. Afwachten of ze hun favorietenrol kunnen waarmaken.

Verlengen de Cleveland Cavaliers hun titel?

De wedstrijden van de Cleveland Cavaliers in aanloop van de finale zijn al bijna even indrukwekkend als de reeks van de Warriors. Enkel tegen de Boston Celtics lieten ze een steekje vallen. De Indiana Pacers en de Toronto Raptors werden kansloos verslagen.

LeBron James speelt z’n zevende NBA-finale op rij (waarvan hij er drie winnend afsloot) en moet z’n team samen met Kyrie Irving op sleeptouw nemen om de titel van vorig seizoen verlengen.

De NBA Finals kun je live volgen op Eleven Sports (gratis bij Orange TV). De eerste wedstrijd start op 2 juni om 1u ’s nachts.

Ontdek het Love-aanbod