Menu
Blog

Napoli versus Lazio: zet Dries Mertens een nieuwe stap richting titel?

Fun

Ok, Dries Mertens is Diego Maradona niet. Maar het scheelt niet veel. Zijn doelpunten zijn bijna even mooi als die van de Argentijnse voetbalgod. En bij de Napolitaanse fans is Driesje intussen even onsterfelijk. Samen met coach Maurizio Sarri – die onze landgenoot uitspeelt als diepe spits – is hij een van de sleutelfiguren in het huidige succes van Napoli. De fiere leider in de Serie A neemt het zaterdag op tegen de nummer drie, Lazio Roma.

09.02.2018 Céline Roman

Driesje in topvorm
Dries Mertens verkeert in bloedvorm, en dat zullen ze in Italië geweten hebben. Hij is een gesel voor elke verdediging, scoort véél, en het zijn altijd pareltjes. Ook zijn veertiende competitietreffer tegen Benevento was er een om ú tegen te zeggen: een geniale stifter, keeper verrast, tribunes in extase.
Maar er was ook minder goed nieuws. De 30-jarige Leuvenaar moest een kwartier voor tijd naar de kant nadat Berat Djimsiti zijn studs op Mertens’ hiel had geplant. Volgens de laatste berichten valt de blessure gelukkig mee en komt hij misschien wel gewoon aan de aftrap in de topper tegen Lazio Roma zaterdag.

“Scudetto winnen”
Als Napoli in eigen huis afstand kan nemen van Lazio, zet het opnieuw een belangrijke stap richting de titel. De vorige landstitel dateert al van 1990, waarna de legendarische club een paar ups afwisselde met veel downs. Een nieuwe titel zou dus historisch zijn, en dat beseft ook Dries Mertens. “Om de Scudetto te winnen, zou ik desnoods in doel gaan staan of als flankverdediger depanneren, als de coach het mij zou vragen”, zo liet hij onlangs nog optekenen.

Seizoen afsluiten met een hoogtepunt.
Ondanks het vaak prachtige spel van Napoli kreeg de club dit seizoen ook al enkele tegenslagen te verwerken. Zo werden de Napolitanen uitgeschakeld in de Champions League, en was de wintermercato niet meteen een succes.
Of de club voldoende gewapend is om de oppergaai deze keer eindelijk binnen te halen?

Dat zal dit weekend moeten blijken. De topper Napoli-Lazio is rechtstreeks te volgen op Eleven Sports, gratis met Love. Afspraak op zaterdag 10 februari om 20u45!

Ontdek onze Love-aanbod

Tags

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.