Menu

#MyPhoneMyFriend: What's up? WhatsApp!

#MyPhoneMyFriend, helemaal van toepassing op David.

12.06.2014
Door Andy V

Benieuwd om de collega’s wat beter te leren kennen, vroeg ik hen wat hun favoriete apps waren. De eerste die toehapte was David B., een collega van het marketing team, en helemaal zot van de Windows Phone, videogames, voetbal ... en WhatsApp.

Zoals de meesten onder jullie, begon ik met Whatsapp om te sms’en. De app zag er leuk uit, de interface handig en herkenbaar. En met zoveel familie en vrienden in het buitenland, leek het me de perfecte manier om contact te houden. En bovendien een pak goedkoper!

Toen wist ik wel nog niet hoe Whatsapp mijn manier van communiceren ging veranderen, ik had de groepschat-functie nog niet ontdekt. Probeer maar eens met meerdere vrienden tegelijk af te spreken via SMS. Onmogelijk! Met de groepschat, start je heel makkelijk een gesprek op en nodig je uit wie je wil.
Het zou wel spijtig zijn om Whatsapp alleen daarvoor te gebruiken natuurlijk. Voor mij en mijn vrienden is het een echt privé sociaal netwerk geworden. Een mobiel forum waarin we meerdere gesprekken tegelijk voeren, elk gesprek met verschillende deelnemers, over verschillende interesses. Zo heb je (héél veel) groepen over voetbal, over foto’s, video’s en grappen, over restaurants, ik heb er zelfs eentje over politiek gevonden …
Iets grappig gezien op straat, en hup, ik gooi het in de grappen-groep en de comments volgen. Niet nodig om dit met de hele wereld, of met mijn achternicht die ik IRL nog maar 2 keer gezien heb te delen. Ik bereik elke keer de juiste mensen en moet me geen zorgen maken over wie het allemaal te zien krijgt.
Het WK komt eraan en we hebben onze groep al aangemaakt. Voor Euro 2012 hadden we dit via Facebook geprobeerd. Hopeloos en veel te omslachtig. Deze keer doen we het dus op Whatsapp. Stel je maar eens voor, Costa Rica scoort de gelijkmaker in de 91ste minuut. Onze smartphone gaat roodgloeiend staan.

Gelukkig is het mogelijk om de notificaties uit te schakelen. Well played, Whatsapp.

En hoe zit het bij jou? Is jouw smartphone je beste vriend?
Welke apps kan je niet meer missen? #MyPhoneMyFriend.