Menu
Blog

MyPhoneMyFriend: Jessica, studeren en pendelen

Fun

04.11.2014 Andy Van Schil

Het openbaar vervoer nemen vraagt een strakke planning. Hoe laat vertrekt de trein? Is er vertraging? Gelukkig bestaat er Railtime, de app van de NMBS, waar je alle dienstregelingen kan terugvinden (Railtime voor Android en Windows Phone). Bij het terug naar huis gaan, gebruik ik de app van de MIVB en dan weet ik direct of ik de bus of de tram moet nemen.

De trein is altijd een beetje reizen … maar dan wel een saaie reis. Om m’n zinnen te verzetten, zet ik mijn headphones op en luister ik naar muziek met de Muziek app, die standaard op de iPhone staat. Af en toe zit ik ook op Youtube en check ik de videoclips van mijn allerlaatste muzikale ontdekkingen.

Maar muziek is niet genoeg, dus check ik nog wat nieuws-sites of Feedly, een feedreader die me het laatste nieuws levert van alle bronnen die ik volg. Eenmaal op de hoogte van wat er in de wereld gaande is, struin ik de sociale netwerken verder af. Ik lees nog wat cartoons of ik check een van de ‘virtuele’ magazines die ik gedownload heb. Daar haal ik veel inspiratie uit voor mijn eigen tekeningen of schilderijen.

Ik ben gepassioneerd door kunst en door het visuele, je kan dus al wel raden wat mijn favoriete app is. Ik gebruik de Foto-app om ‘momenten’ vast te leggen, ‘momenten’ met mijn vrienden, lief of gewoon dagdagelijkse momenten: zonsondergang, liederlijke landschappen en alle die andere kleine, bizarre dingen die de dag ons brengt.

Na een dag les, haal ik mijn iPhone weer tevoorschijn. Richting station Bergen. Een keer op de trein herhaal ik mijn routine van ’s ochtends of doe ik een Hangout met mijn liefje.

Thuis ligt mijn iPhone altijd binnen handbereik en gebruik ik hem vooral om verbonden te blijven met mijn vrienden, vooral via social media. Een ding is zeker, ik vertrek nooit zonder mijn iPhone. Hij zorgt voor vertier en houd me op de hoogte.

My phone, my friend... That is true!

Tags

Found this useful? Share with

Andy Van Schil