Menu
Blog

#MyPhoneMyFriend: hyperconnected

Fun

Deze keer is het de beurt aan Rob, het nieuwste redactielid van Lookit. Rob en z’n smartphone zijn 2 vrienden, de beste vrienden. Hieronder zijn relaas

04.07.2014 Andy Van Schil

Ik heb mijn smartphone, een Windows Phone, nu een jaar. Op deze korte tijd zijn we beste vrienden geworden. Laat ons zeggen dat we zelfs een intieme band gecreëerd hebben. Van een eerst eerder afstandelijke relatie zijn we samen geëvolueerd naar een onafscheidelijk duo. Waarom onafscheidelijk? Omdat, als ik erover nadenk, mijn smartphone voor zoveel dingen gebruik, dat er zonder hem een soort naaktheid me overvalt.

Mijn smartphone helpt me door dag en nacht en is er voor me 24 op 24. ’s Morgens al maakt hij me wakker met the one and only Frank Sinatra en bij het ontbijt houdt hij me op de hoogte van de nieuwsfeiten van de dag via de mobile website van Het Nieuwsblad. Geen ‘nieuwsapp’ voor mij. Het handigste vind ik nog altijd dat ik zelf kan kiezen via Internet Explorer naar welke (nieuws)site ik surf. Heel makkelijk dat bijna alle nuttige websites een mobiele versie hebben die compatibel zijn met alle smartphones, zo ook onze website.

Na verschillende fait divers gelezen te hebben, bekijk ik m’n mails en agenda. Zowel mijn privé-, als werkmails krijg ik aan via mijn smartphone. Zo weet ik wat er me te wachten staat die dag. De agendafunctie van mijn smartphone vind ik top! De automatische synchronisatie met pc en smartphone bespaart me dubbel werk en geeft me een veilig gevoel, zodat ik zeker niets vergeet. Gedaan met een papieren agenda, geef me m’n phone!

Aan het station merk ik dat mijn trein later is dan normaal. Ik ben te lui om naar het loket te wandelen dus neem ik m’n smartphone en controleer snel hoeveel minuten vertraging mijn trein heeft met de railtimeapp.

Op mijn werk herinnert mijn smartphone me aan verschillende taken die ik nog moet doen en aan afspraken die ik zeker niet mag vergeten

Na het werk ga ik nog snel naar de winkel. Via Onenote van Microsoft heb ik een boodschappenlijstje gemaakt. Onenote gebruik ik niet alleen voor boodschappenlijstjes, maar ook voor ideetjes te noteren. Deze ideetjes worden ook weer automatisch gesynchroniseerd met m’n pc. Zo kan ik ze thuis eenvoudig op groot scherm bekijken. In de winkel zie nog ik een mooie vintageradio staan die ik thuis wil tonen. Snel een foto maken met m’n phone.

Thuisgekomen controleer ik mijn Facebook via de Facebookapp. In onze ‘geheime’ Facebookgroep staat het volgende bericht: “Deze avond pinten pakken!” Ik bevestig snel en kijk via de weerapp van Bing wat voor weer het wordt die nacht.

Vooraleer ik naar mijn vrienden trek, stuur ik nog snel een bericht via WhatsApp naar mijn buurjongen die sinds kort in het buitenland werkt. De ideale manier om met elkaar in contact te blijven.

Op café nemen we een groepsfoto en posten deze op Facebook. Nog geen minuut later komen de eerste likes binnen.

Na het gezellig cafeetje met vrienden kom ik thuis en merk ik zoals altijd dat ik het sleutelgat van de deur niet vind. Ik neem m’n smartphone en zet m’n zaklamp aan. Deze Flashlight app heb ik gratis gedownload via de Windows Phone website en heeft me al vaak uit de nood geholpen.

Voor ik ga slapen merk ik dat er nog mails zijn binnengekomen, maar dat is voor morgen. Ik steek m’n smartphone in het stopcontact om op te laden en weet dat hij me morgenvroeg weer op tijd gaat wekken met Frank Sinatra.

PS. Ik gebruik m’n smartphone ook nog altijd om old school te telefoneren en sms’jes te sturen.

Tags

Found this useful? Share with

Andy Van Schil