Stream je muziek in de auto

Fun

Wil je tijdens het rijden naar je eigen muziek luisteren? Dat kan op veel verschillende manieren: via usb, bluetooth, CarPlay of Android Auto.
En bovendien onbeperkt, met Arend. Wij leggen je alles uit.

12.08.2019
Door Simon V

Car Thing: de Spotify-speler van de toekomst voor in de auto

Hoewel Spotify geen plannen zou hebben om hardware te gaan produceren, kondigde de Europese onderneming eind mei toch een experiment aan dat Car Thing werd genoemd gedoopt. Om maar te zeggen hoe belangrijk muziek streamen is geworden, in onze auto en in ons leven.

Car Thing is een kleine muziekspeler die je aansluit op de sigarettenaansteker in je auto. Het maakt verbinding met je geluidsinstallatie via bluetooth en zo kan je je favoriete afspeellijsten beluisteren. Je hebt knoppen om de muziek te starten, te pauzeren, door en terug te spoelen. Daar zou nog een spraakassistent bij moeten komen die reageert op het commando "Hey, Spotify!".

Dit experiment zit voorlopig nog in een testfase met uitsluitend Amerikaanse testers. Het is de bedoeling om Car Thing later dit jaar wereldwijd te lanceren.

CarPlay of Android Auto? Aan jou de keuze

Iedere autoconstructeur heeft een eigen oplossing om je smartphone aan te sluiten op je geluidsinstallatie, maar de populairste technologieën van de voorbije twee jaar zijn ongetwijfeld CarPlay van Apple en Android Auto van Google.

Het principe is vrij eenvoudig: je verbindt je smartphone via usb en het evenbeeld van je smartphone-interface verschijnt op de touchscreen van je wagen. Uiteraard wordt dit aangepast aan het formaat van de dashboards.

Met Android Auto en CarPlay bedien je de meeste muziekapps met je vingers (of je stem) zonder dat je je ogen van de weg hoeft te halen en zonder dat je je smartphone moet gebruiken (wat trouwens verboden is achter het stuur).

CarPlay werkt met apps zoals Apple Music, Podcasts, Spotify, RadioPlayer, TuneIn, Audible, Deezer en vele andere.

Idem voor Android Auto, dat natuurlijk meer is aangepast aan de diensten die Google aanbiedt (onder andere de Google Assistent).

Geen recente wagen? Stream via usb of bluetooth

Als je auto al wat ouder is, heb je vermoedelijk nog geen CarPlay of Android Auto. Wil je toch naar je muziek luisteren zonder dat je honderden euro's moet uitgeven aan een touchtablet voor in de wagen? Dan heb je twee mogelijkheden.

  • Ten eerste, de auto heeft een usb-stekker waarop je je telefoon aansluit en je selecteert de ingang 'USB audio'.
  • Mogelijkheid twee: je werkt liever draadloos. Check of je auto is uitgerust met bluetooth. Is dat zo, dan kan je je muziek of webradio's afspelen op dezelfde manier als je thuis je content naar een bluetoothspeaker streamt.

Het voordeel van de usb-kabel is dat een kabel meestal minder energie verbruikt, waardoor je batterij minder snel leeg gaat.

Het perfecte tariefplan om muziek te beluisteren in de auto

Dat is natuurlijk Arend. Voor 40 € per maand profiteer je van onbeperkte data via 4G, onbeperkte sms'en en mms'en en onbeperkte belminuten, zowel in België als in de Europese Unie.

Goed om te weten: je krijgt ook 500 GB om je gegevens op te slaan in je Orange Cloud. Ruim voldoende dus om honderden uren aan afspeellijsten op te slaan zodat je je nooit meer alleen voelt in de auto, in België maar ook elders in Europa.