Menu
Blog

Musical.ly, netwerken op muziek

Fun

Als het over sociale netwerken gaat, denk jij vast ook automatisch aan Facebook, Twitter, Instagram of Snapchat. Maar wist je dat er nog andere bestaan? Zoals Musical.ly? Musi-wat? Wij vertellen je er meer over.

24.04.2017 Céline Roman

Wat is het?


Musical.ly werd in 2014 gelanceerd als het eerste sociale netwerk waarop je je eigen muziekvideo's kan maken en live kan delen. Maar zelden breken applicaties die in China ontwikkeld werden zo snel door.
Musical.ly trekt vooral jongeren aan. Als dertiger of veertiger is het immers een stuk minder makkelijk om thuis alleen karaoke te zingen en je optreden met de wereld te delen.


Hoe werkt het?


Je downloadt de gratis app op je gsm, schrijft je in en zoekt je contacten. Daarnaast kan je ook de beste profielen raadplegen.
Om je eerste videoclip te maken, kies je een liedje uit een van de vele categorieën (populair, comedy, school, boysandgirls enz.), de gewenste snelheid (snel, traag, time-lapse) en eventueel nog een aantal filters of andere effecten. En je deelt het resultaat met de hele wereld.

De beste musers


Een muser is een gebruiker van het platform. Met meer dan 130 miljoen abonnees kan je populariteit op het net een impact hebben op het 'echte leven'.
Een van de populairste musers is de 14-jarige Jacob Sartorius. Deze 'nieuwe Justin Bieber' liet voor het eerst van zich horen toen hij in de badkamer playback zong. Intussen schopte zijn single het al tot in de iTunes Top10.
Baby Ariel is pas 16 jaar en heeft al 17 miljoen volgers op Musical.ly. Maar dé rijzende sterren zijn Lisa en Lena, een Duitse tweeling van amper 14 jaar, met tientallen miljoenen volgers op Instagram en Musical.ly.

Maar ook echte artiesten kennen sinds enkele maanden hun weg naar dit platform, bijvoorbeeld om hun album te promoten. Denk maar aan Ariana Grande, Selena Gomez, Bebe Rexha, Paris Hilton of Meghan Trainor.

Nu je alles weet, is het aan jou om je eerste clip in te blikken. 

Tags

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.