Mobistar 4G: hoe werkt dat precies?

Onderweg

Sinds afgelopen maandag is ons 4G-netwerk in ongeveer 30 steden en gemeenten in België gelanceerd! Zit je nog met vragen over deze nieuwe generatie van mobiele technologie en wil je ook weten hoe je er zelf van kunt profiteren? Daarvoor moet je aan drie voorwaarden voldoen: Je moet in een gebied met 4G-bereik zijn, je moet een compatibele telefoon hebben én een geschikt tariefplan. Dus laten we ze maar één voor één doornemen!

27.11.2013
Door Simon V

Om te beginnen: 4G-dekking

Net zoals bij 2G of 3G, moet je om te kunnen genieten van 4G natuurlijk binnen het bereik zijn van een antenne die 4G uitzendt. We hebben bij Mobistar sinds maandag antennes die 30 steden en gemeentes bedienen van 4G-bereik. Maar daar blijft het natuurlijk niet bij, want begin 2014 zullen we nog eens 40 steden en gemeenten aan de lijst toevoegen! En daarom is Kerstmis misschien de ideale tijd om een 4G-compatibele onder de boom te leggen? Laten we daar eens bij stilstaan.

Een 4G-ready smartphone, heb jij dat al??

Dus niet alleen moet je in een plaats zijn waar je 4G bereik hebt, je smartphone of tablet moet ook nog in staat zijn om verbinding te maken met het netwerk. Jouw toestel moet dus 4G-compatibel of "4G-ready" zijn. En welke toestellen zijn dat? Keuze genoeg! De iPhone 5s, 5c, de iPad Mini, de iPad Air, de Samsung S4 en S4 Mini, de Nokia Lumia 625 of 920, de BlackBerry Z10 en Q10 en ook de Sony Xperia SP. ze zijn er in alle merken… en in alle kleuren.
Maar wat bepaalt nu eigenlijk of jouw telefoon 4G-ready is? Dat ligt voornamelijk aan de technische configuratie. En daarnaast moeten sommige fabrikanten (Apple en Samsung) toegang verlenen aan de operator zodat de apparaten verbinding kunnen maken met het 4G netwerk.. Dit wordt 4G-certificering genoemd. Een dat certificeringsproces is erg veeleisend! Zo heeft Apple bijvoorbeeld voor de iPhone en iPad ons netwerk zeer uitgebreid getest om er zeker van de zijn dat je optimaal kan genieten van die toestellen én van de superhoge snelheid van ons 4G-netwerk. We hebben 4G-certificering van Samsung smartphones sinds maart 2013. En sinds april 2013 ook voor Apple toestellen, na een procedure van 6 maanden! Andere fabrikanten vereisen geen certificering. Dus ben je met een compatibel apparaat helemaal klaar voor het surfen op 4G van Mobistar!

Dolfijnen en Panters met de snelheid van 4G

Tot het einde van dit jaar bieden wij jou de mogelijkheid om het 4G netwerk kosteloos te testen als je een Dolfijn, Panter of Internet Everywhere abonnement hebt (zolang je in een gebied met 4G-dekking bent en je een 4G compatibele telefoon hebt). Is dat bij jou het geval? Goed dan! Registreer je via deze link of in een Mobistar verkooppunt en een 4G-wereld zal voor je opengaan. Je krijgt ook nog eens extra 4G surfvolume om alles uit je surfervaring te halen.

Veel high-speed surfplezier! ;)