Menu
Blog

Mobile TV = science fiction ? Nu niet meer !

Tot uw dienst

Hoewel Mobile TV in principe al beschikbaar is sinds 2006 in België, begint pas nu echt praktisch en nuttig te worden.

19.02.2013 Simon VAN CAUTEREN

Mobile TV gisteren … en vandaag

Enkele jaren geleden gebruikten we onze gsm’s vooral om te bellen en te sms’en. Slechts enkele rijken konden zich de luxe van Mobile TV veroorloven. Om over de kwaliteit van Mobile TV in die dagen maar te zwijgen. Herinner je nog dat je in de begindagen zelfs de pixels kon telen? Dat was natuurlijk lang voor de komst van smartphones en tablets en de bijbehorende applicaties!
Vandaag heeft reeds 25% van de Belgen een smartphone met toegang tot Mobile TV. Maar het is vooral dankzij de grotere schermen en de betere beeldkwaliteit dat je er nu ten volle van kan genieten. De Formule 1 Grand Prix? Die kan je nu gewoon bekijken vanuit je ligstoel in je tuin…

En de Mobile TV applicaties?

Vergeet die simpele kanaalportalen maar. De huidige applicaties omvatten tv-gidsen, trailers en links naar sociale netwerken om je TV-favorieten te delen met je vrienden. Ze bieden zelfs de mogelijkheid tot interactie met de tv in je living, door bijvoorbeeld toe te staan dat je op afstand je lievelingsserie opneemt, door je smartphone in een afstandsbediening te transformeren en zelfs door videos te sturen van je gsm naar je TV.
En dat is precies wat onze nieuwste versie van onze Mobistar TV applicatie ook aanbiedt: de ultieme tv-ervaring, waar je ook bent!

Mobile TV wacht op je…

Een ding is zeker : onze houding van TV verandert steeds meer. Waar tv kijken vroeger een zeer passieve bezigheid was is het nu een actieve consumptie. The Voice of Komen eten op televisie vanavond? Da’s een goed moment om te kijken wat er gezegd wordt op sociale media en de profielen van de kandidaten te bekijken op je tablet terwijl je de aflevering bekijkt op je TV (of een ander scherm, wie weet….).
In de komende jaren zullen deze trends nog verder toenemen en de videokwaliteit op je smartphone of tablet wordt ook steeds beter. Binnenkort mag je je zelfs verwachten aan ultra-HD op al je schermen!
Sla jij ook al aan het dromen? Even terug met de voetjes op de grond ;-) Vergeet niet: heeft je trein even vertraging en ben je later thuis dan verwacht maar wil je je programma echt niet missen? Haal je smartphone en je koptelefoon uit, lanceer de Mobistar TV applicatie en begin meteen te kijken! Let op, zorg dat je je halte niet mist ;-)

De Orange TV-app

Found this useful? Share with

Simon VAN CAUTEREN
Gamer et photographe, le partage est dans sa nature de Digital Native biberonné aux Likes et aux Retweets.