Miracle Morning, tips om fris en monter op te staan

Fun

Krijg je last van stress? Dan heb je misschien meer tijd voor jezelf nodig. En die vind je, met de Miracle Morning methode, die wereldwijd in opmars is.

22.10.2019
Door Cédric

Wat is Miracle Morning?

Letterlijk betekent Miracle Morning "mirakelochtend". Sommige fans hebben genoeg aan de letters MM om de methode van Hal Elrod te herkennen. De theorie erachter wordt uitgelegd in een boek dat in 2012 is verschenen.

Het idee is eenvoudig: sta elke ochtend een uur vroeger op en neem die tijd voor jezelf. Dit zijn de 4 kernideeën van de methode:

  • Het is mogelijk om je dromen te doen uitkomen;
  • Jezelf de juiste doelstellingen voorhouden is belangrijk;
  • Wees je bewust van de obstakels om die te bereiken;
  • Trek elke dag wat tijd uit om je traject naar je doel uit te tekenen en te volgen.

Hoe verloopt het ochtendritueel?

Het boek schetst alleen de grote krachtlijnen en iedereen kan de methode aan zijn situatie aanpassen. Mijn Miracle Morning stemt waarschijnlijk niet 100% overeen met die van jou.

Dit is de ochtendroutine in 6 stappen:

  • Besteed 10 minuten aan meditatie of om diep en bewust te ademen.
  • Denk aan je doelstellingen en herhaal ze hardop voor jezelf.
  • Stel je dromen zo concreet mogelijk voor om beter en met meer motivatie aan je dag te beginnen.
  • Beoefen een sport die je zelf kiest: yoga, jogging, pilates.
  • Lees een boek, maar geen fictie.
  • Schrijf ten slotte op wat je voelt. Hiermee eindigt het ritueel.

Vroeg opstaan kun je leren

Als je de neiging hebt om ’s ochtends je wekker uit te zetten en te blijven liggen, plaats die dan ver weg in je kamer, zodat je wel moet opstaan als hij afloopt. Na een tijdje sta je vanzelf vroeger op en vaak hangt het niet van het aantal uren slaap af of je je de volgende ochtend fit en gezond voelt.

Welke voordelen?

Mensen die het hebben geprobeerd, zijn meestal enthousiast over Miracle Morning. Je voelt je door deze ochtendroutine beter in je vel en je humeur gaat er ’s ochtends op vooruit. Het is ook een manier om de dag niet overhaast te beginnen, maar om echt een moment voor jezelf te hebben, vóór de anderen - inclusief je kinderen - wakker worden.

Wees altijd mild voor jezelf

Net zoals bij meditatie moet je wat geduld hebben: de ochtendroutine van Miracle Morning lukt niet altijd van de eerste keer. Het heeft geen zin om jezelf te veel onder druk te zetten en schuldgevoelens moet je zeker vermijden. Iedereen voert het ritueel op zijn of haar manier uit. Sommigen zijn er snel mee weg, bij anderen duurt het wat langer. Uiteindelijk is iedereen er bij gebaat.

Om te starten en een idee te krijgen van Miracle Morning zijn er verschillende apps, bijvoorbeeld Transform My Morning of Fabulous! Coach.

▶ Transform My Morning is beschikbaar voor iPhone

▶ Fabulous! Coach is beschikbaar voor iPhone en Android.