Menu
Blog

Minder werkstress, meer voldoening: 5 tips voor een betere balans

Werk

Als zaakvoerder draag je een grote verantwoordelijkheid. Voor je bedrijf, je klanten, je werknemers, maar daarnaast ook voor je partner en gezin. Een bedrijf leiden zonder ten onder te gaan aan werkstress is voor veel jonge ondernemers dan ook een uitdaging. Toch zijn er heel wat manieren om je het hoofd niet op hol te laten brengen door deadlines, facturen en vergaderingen. Deze trucjes komen je vast en zeker van pas in de zoektocht naar een stressvrij leven.

15.09.2017 Céline Roman

1.Eén taak tegelijk

Het is misschien een dooddoener in deze tijden van mindfulness- en yoga-hypes, maar probeer het en je zult merken dat het in feite aartsmoeilijk is om je aandacht te richten op één taak. Toch is het absoluut het proberen waard om je mailbox te sluiten en je smartphone opzij te leggen, zodat je dat dossier of die weekplanning in één ruk kunt afwerken. Focussen op één taak geeft rust in je hoofd.

2.Ontdek waarvan jij rustig wordt

Voor de ene is het een rondje joggen in het bos, voor de andere een warm bad nemen met een goed boek erbij. Maar misschien word jij wel helemaal kalm van een stevige vrijpartij met je partner? Hoe dan ook, ieder moet voor zichzelf ontdekken van welke activiteit(en) hij of zij op-en-top zen wordt. Heb je die activiteit gevonden? Maak er dan elke dag tijd voor. (En probeer in het geval van die vrijpartij  ook je lief te overtuigen van de dagelijkse noodzaak.)

3.Minder werkstress dankzij een gezond eetpatroon

We hoeven je wellicht niet uit te leggen dat suiker en vet niet goed zijn voor je lichaam en geest. Merk je dat je in drukke periodes sneller naar koekjes en afhaalmaaltijden grijpt? Roep jezelf dan tijdig tot de orde, want die snelle suikers doen je stressniveau alleen maar sneller stijgen. Wie gezond eet en dagelijks voldoende vitaminen binnenkrijgt, voelt zich rustiger en fitter.

4.Wees creatief

Je brein in een flow brengen, zodat je even niet denkt aan to-dolijstjes en andere verplichtingen? Dat kun je doen door creatief of artistiek bezig te zijn. Schrijven, schilderen, breien, koken, … Activiteiten genoeg die je toelaten om alle zorgen even aan de kant te schuiven en alléén maar bezig te zijn met het bakken van de perfecte tarte tatin.

5.Wees altijd te vroeg

Te laat zijn voor afspraken creëert stress. Vertrek daarom altijd vroeg genoeg en neem wat leesvoer mee om de tijd te doden, mocht je te vroeg arriveren.

Tags

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.