Menu
Blog

Minder uitgeven dankzij Instagram? Het kan!

Fun

Na kleding, cocooning en vakantie is #budgetplanning de nieuwste trend op Instagram. Er bestaan zelfs influencers die je de kunst van het sparen willen leren. We stellen er drie aan je voor.

25.02.2019 Céline Roman

The Budget Mom: een van de grondleggers

Met 125.000 volgers is The Budget Mom (TBM) waarschijnlijk de populairste en belangrijkste referentie voor persoonlijk budgetbeheer. TBM wil anderen inspireren om een goed leven te leiden binnen de grenzen van hun eigen budget. Elke week deelt ze haar tips met iedereen die het horen wil, maar toch is ze niet te trots om haar fouten toe te geven of ervoor uit te komen dat ze zelf ook soms de neiging heeft om meer uit te geven dan ze zich heeft voorgenomen.
Je kan TBM volgen via een aantal links die ze heeft opgelijst op de website linktr.ee/thebudgetmom. Daar vind je ook een link naar haar webshop. Want TBM is niet van gisteren: het geld dat ze daarmee verdient, gebruikt ze om haar studieschuld af te lossen (zo'n 90.000 euro), die als een molensteen om de hals van zoveel Amerikanen hangt.

De Budget Queen vereffent haar schulden

Een andere instagrammer @budget_queen2018 laat je over haar schouders mee piepen hoe zij haar schulden aflost. Die schuld bedroeg in augustus 2018 nog 22.940 Amerikaanse dollar. Vandaag heeft ze daar al bijna 4000 euro van betaald. De Budget Queen brengt haar tijd niet alleen op Instagram door, ze heeft ook een eigen YouTube-kanaal waar ze tips geeft over de dagelijkse omgang met geld.

Vicky: kleine tips voor grote besparingen

Ons derde genie is Vicky, alias @ibeatdebt. Ook zij geeft een hele waslijst aan tips, want kleine besparingen bestaan niet. Vicky zet je aan het denken met de juiste - vaak logische - vragen: "Heb je dat wel echt nodig?", "Waarom maak je zelf geen eten in plaats van op restaurant te gaan?" en natuurlijk "Waarom zou je niet eens zelf je lunch klaarmaken?". Vicky heeft zelfs een Facebook-groep gemaakt, waar duizenden mensen dagelijks hun geldzaken bespreken.
De trend heeft België nog niet veroverd, maar dat is louter een kwestie van tijd: blijf niet bij de pakken zitten en ontpop je tot een van de allereerste social influencers in het genre! Bovendien - en zonder dat we te veel willen pochen - zijn de meeste #budgetplanners vandaag... vrouwen. De mannen zijn in de minderheid!

De vakantiejob van je dromen: betaald worden om naar YouTube te kijken

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.