Mijn Orange-factuur begrijpen

Misschien heb je een paar weken geleden een nieuw abonnement geactiveerd, of je hebt zojuist je eerste factuur in je Klantenzone bekeken. En ondanks onze inspanningen zijn er nog altijd enkele zaken niet duidelijk. Wij leggen alles uit in ons artikel.

04.03.2019
Door Céline R

Eerste factuur

Op je eerste factuur worden de abonnementskosten in rekening gebracht voor de periode vanaf je activeringsdatum tot het einde van de eerste volledige factuurperiode plus de abonnementskosten voor de daaropvolgende factuurperiode.
Een voorbeeld: je abonnement werd geactiveerd op 1 januari. Je factuurperiode loopt van de 15de tot de 14de van elke maand.
Je betaalt dus je abonnementskosten van 1 januari tot en met 14 januari (dat noemen we een prorata) + de abonnementskosten voor de daaropvolgende periode, van 15 januari tot 14 februari.
Verder wordt op die factuur ook je verbruik tijdens die periode aangerekend. Als je de bundel bij je abonnement hebt overschreden, multimedia hebt gekocht enz. zal je extra moeten betalen.

Mijn factuurperiode

De factuurperiode is de maand waarin je verbruik (oproepen, sms'jes enz.) wordt opgeteld. Die periode valt dus niet samen met een 'kalendermaand' (1 tot 31). Orange gebruikt meerdere factuurperiodes voor al zijn klanten. Je factuurperiode zal afhangen van de datum waarop je abonnement wordt geactiveerd. Een factuurperiode kan je zelf niet kiezen of wijzigen.

De rubriek Multimedia

De rubriek Multimedia op je factuur omvat alle vormen van mobiel internet:
- beheer van je e-mails
- mobiel surfen
- gebruik van mobiele apps
- sociale media, enz.

Third Party Services

Dat is een verzamelnaam voor alle diensten van en naar verkorte nummers (parkeer- en bustickets, radiospelletjes, horoscoop enz.).
Met andere woorden: alle berichten van en naar speciale nummers, die doorgaans duurder zijn. We raden je aan altijd voorzichtig te zijn met dergelijke diensten. Informeer je over de prijs van de dienst nog voor je het eerste sms'je verstuurt en over wat je moet doen om je uit te schrijven indien het een abonnement betreft.
Op onze website geven we je een idee van hoeveel dergelijke nummers voor hun diensten aanrekenen.

Je multimedia-aankopen betalen via je Orange-factuur? Het kan!