Menu
Blog

Met Luk Alloo is het altijd interessant

Fun

Of hij nu het nacht- dan wel het gevangenisleven induikt: wanneer Luk Alloo zich vastbijt in de leefwereld van anderen, levert dat vaak spraakmakende televisie op. Maar wat maakt zijn reportages nu zo ‘typisch Alloo’? Een gooi naar het geheim van de man die destijds met ‘Sterren en kometen’  televisiegeschiedenis schreef.

20.11.2017 Céline Roman

Alloo in de gevangenis … x 3

Eerst was er ‘Alloo in de gevangenis’. Vervolgens ‘Alloo uit de gevangenis’. En tot slot ‘Alloo in de vrouwengevangenis’. Je kunt met andere woorden rustig stellen dat Luk Alloo niet vies is van een sequel meer of minder. “Jaja, maar hij valt toch in herhaling hoor”, beweren criticasters dan. Misschien, maar van enige verveling is bij het kijkerspubliek niets te merken. Integendeel, Alloos programma’s blijven scoren. Ook wanneer hij voor de derde keer op rij achter slot en grendel verdwijnt. (Vrijwillig, welteverstaan.)

Alloo bij de wegpolitie … x 3

Het hoeft dus niet te verwonderen dat de derde editie van het succesvolle ‘Alloo bij de Wegpolitie’ inmiddels van start is gegaan op VTM. Het concept blijft hetzelfde: Luk Alloo gaat op pad met de Federale Wegpolitie en brengt in zijn kenmerkende no-nonsense stijl in kaart wat er zoal op onze autosnelwegen gebeurt. Alcoholcontroles, snelheidsduivels, spoedinterventies, grootschalige flitsacties: geen fenomeen ontsnapt aan Alloo en zijn cameraploeg. En het leuke is: mensen zijn vrijwel altijd bereid om met Alloo te praten. Op een of andere manier krijgt hij zijn interviewees in enkele minuten zover dat ze hem hun diepste zielenroerselen toevertrouwen. Dat doen maar weinig reportagemakers hem na (met uitzondering van Arnout Hauben dan).

Bewondering

Hoe dat komt? Misschien heeft het te maken dat Luk Alloo oprechte bewondering koestert voor zijn  interviewees en het werk dat ze doen. “De wegpolitie kampt vaak met onverwachte situaties op de weg en moet overal op inspelen”, zegt hij. “Je houdt het niet voor mogelijk wat er allemaal gebeurt tijdens hun werkuren.” Alloos betrokkenheid schemert door in zijn vraagstelling, waardoor de geïnterviewden zich meteen gehoord en gerespecteerd voelen.

Benieuwd naar de ontboezemingen van wegpiraten en drugdealers in dit nieuwe seizoen van ‘Alloo bij de Wegpolitie’? Kijken maar!

Ontdek onze Love-aanbod

Tags

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.