Menu
Blog

Met Binky scrol je (tot je erbij neervalt)

Fun

Als sociaal netwerk heeft deze app wel iets weg van Instagram. Maar als je goed kijkt, is er helemaal niets sociaals aan. Integendeel, Binky is eerder asociaal. Van een vreemde eend in de bijt gesproken!

23.08.2017 Céline Roman

Zeg eens, wat is Binky dan?
Binky is als een mix van Facebook, Instagram en Snapchat. In feite is het een eindeloze tijdlijn waar je door scrolt en waar foto's, citaten en video's voorbij flitsen die je kan liken of waar je een reactie op kan geven. Alleen ... Niemand zal ooit je likes en reacties zien, want Binky is jouw persoonlijke tijdlijn en die is niet zichtbaar voor anderen.

Wie kwam met het idee aanzetten?
De bedenker van dit briljante netwerk is Dan Kurtz. Hij legt uit dat het idee is ontstaan toen hij op zijn trein stond te wachten. Hij scrolde eindeloos op Twitter en Facebook tot hij plots besefte dat het niet meer dan een gewoonte was geworden, een soort reflex. Om de spot met zichzelf te drijven, ontwikkelde hij een app waarmee hij eindeloos kon scrollen, zonder dat iemand kon meekijken. Een uit de hand gelopen grap, zoals je ziet in deze YouTube-video.

'Eh, waar dient het dan voor?'
Tijd voor een geheimpje. Ons team downloadde Binky en toonde de app aan iedereen op kantoor. De reactie die we het meeste kregen? 'Oh, da's briljant! Maar waartoe dient het, als je niets deelt?' Antwoord: Tot niets, eigenlijk. Wat begon als een vorm van zelfspot, een grap, is uiteindelijk een groot succes geworden. De ontwikkelaar geeft zelf toe zoiets nooit verwacht te hebben.

Binky is beschikbaar op iPhone en Android. Op de officiële site vind je een overzicht en de laatste downloadlinks. Sinds de release van de app heeft de ontwikkelaar al massa's bugs opgelost. Gaat Binky een mooie toekomst tegemoet? Dat weet niemand. In elk geval raden we je aan om de app een kans te geven, al was het maar om je scrolverslaving onder controle te krijgen.

 

 

Tags

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.