Menu

Maak kennis met onze community, Tribe

Een jaar geleden lanceerde Orange zijn nagelnieuwe forum. Een community waar iedereen welkom is, waar je als gebruiker een antwoord vindt op al je vragen en waar je vrijuit meningen en ervaringen kan uitwisselen.

11.03.2019
Door Céline R

Tribe: een community zoals geen ander

Schuilt er een indiaan in je en droom je van een leven in een tipi? In dat geval zal je je wonderwel thuis voelen in het universum dat we voor jou hebben gecreëerd: Tribe.
Afhankelijk van je rang – je plaats – in de community, ben je sjamaan of verkenner. Je kan pluimen verdienen – een soort van likes – en ook rooksignalen – dat zijn beloningen.
Zoals op elk forum geldt: hoe actiever je bent – rekening houdend met de kwaliteit van je posts – hoe meer badges (beloningen) je verzamelt.

Enkele cijfers

Hoewel onze community nog vrij jong is, hielp ze al een heleboel Tribers met hun vragen over uiteenlopende thema's zoals: televisie, mobiele abonnementen, promoties, ons getrouwheidsprogramma Orange Thank You enz. In januari 2019 telde ons forum 7900 leden die samen 150.797 pagina's hadden bezocht. In diezelfde periode werd ons forum bijna 120.000 keer bezocht. Maar wat drijft onze Tribers? In Vlaanderen zijn de gebruikers vooral op zoek naar info over hun tv-decoder en de eSIM van Apple.

Onze Super Tribers

Ons forum wordt gemonitord door twee medewerkers van Webcare (onze klantendienst op sociale netwerken) en beheerd door ons Social Media-team. Soms zijn het zelfs onze collega's van marketing die de gebruikers van antwoord dienen. En bij vragen over Love, het internet van Orange of de app My Orange zijn het de Product Owners die reageren. Beter kan niet!
Maar het forum zou niet geworden zijn wat het nu is zonder de inzet van sommige Tribers. Die gebruikers noemen we onze Super Tribers.
Op Orange Tribe FR verzamelden onze vijf beste Tribers samen 406 complimenten, of pluimen. De meest actieve gebruiker is AnthoVal92. Hij postte al 457 berichten en kreeg net geen 200 complimenten...
Op Orange Tribe NL verzamelden onze vijf beste Tribers samen 967 complimenten, of pluimen. De actiefste gebruiker ten noorden van de taalgrens, met 738 berichten en 296 pluimen of complimenten achter zijn naam, is Patrick2...

We kijken er ook naar uit om enkele van onze actiefste Tribers te ontmoeten op een speciale Meet & Greet. Dat wordt voor ons de ideale gelegenheid om de dialoog te versterken en hun een blik achter de schermen te gunnen. Zo mochten ze vorig jaar al een bezoekje brengen aan de Command Room (waar normaal een algemeen toegangsverbod geldt).
Wanneer word jij lid?

Tribe: het forum dat blijft vernieuwen

Een paar maanden geleden voegden we een nieuwe 'beloning' toe op ons forum: de Orange Thank You-badge. De komende weken zullen we nog enkele nieuwigheden op je loslaten...
We lezen alle meningen en suggesties die jullie op Tribe posten en gaan er indien mogelijk mee aan de slag.
Het is een ongelofelijk universum waar het goed vertoeven is en waar je steevast de antwoorden vindt waarnaar je op zoek bent.

Wacht geen seconde langer en registreer je nu op Tribe!