Menu
Blog

Maak deze zomer een muzikale rondreis door Europa

Fun

Sinds 11 juni is roaming in de Europese Unie voltooid verleden tijd. Een goede reden om deze zomer door een aantal Europese landen te trekken. Speciaal voor jou toverden we de meest gesmaakte muziekfestivals van de komende weken uit onze hoed. Roadtrip, iemand?

28.06.2017 Céline Roman

Zon, volle bak muziek, misschien een camping, nieuwe vrienden die je anders van je leven niet had ontmoet, ... Deze grote festivals in Europa mag je deze zomer niet missen:

Festival d’Avignon in Frankrijk, van 6 tot 24 juli
Sur le pont d'Avignon, on y danse, on y danse. Het Festival d'Avignon is het grootste evenement voor theater en podiumkunsten in Frankrijk. De editie van 2017 is gewijd aan Afrika, vrouwen en de strijd om rechten. De gastster wordt Christiane Taubira.

Galway International Arts Festival in Ierland, van 17 tot 30 juli
Muziek, theater, kunst, komedie, dans ... Met ruim 200 optredens op meer dan 25 podia vind je het hier allemaal. Een eclectische bijeenkomst van artiesten die zich volledig geven in een show die balanceert tussen traditie, modernisme en controverse. Op vorige edities waren bijvoorbeeld Amy Conroy en Hofesh Shechter van de partij.

Internationales Berliner Bierfestival in Duitsland, van 4 tot 6 augustus
Niet te missen afspraak voor wie graag een pintje drinkt (en God weet hoeveel er zo rondlopen in België). Op dit festival vind je niet minder dan 2.000 biersoorten, verspreid over een afstand van 2,2 km. Tussen twee biertjes in kan je ook een concert of optreden bijwonen.

Sziget Festival in Hongarije, van 9 tot 16 augustus
Het Woodstock van Europa, zoals Sziget ook wel wordt genoemd, lokt jaarlijks zo'n 500.000 bezoekers naar de oevers van de Donau. Het festival is een gezonde mix van Hongaarse en internationale artiesten. Staan dit jaar onder andere op de affiche: Birdy, Bakermat, Dimitri Vegas & Like Mike, Interpol, Major Lazer, Puggy en Vince Staples.

Helsingin Juhlaviikot in Finland, van 17 augustus tot 3 september
Tijdens het grootste multidisciplinaire kunstenfestival van Finland is kunst gemeengoed. Op het programma: klassiekemuziekconcerten, theater, moderne dans, shows voor de kleinsten, beeldende kunst enz.

Notting Hill Carnival in Groot-Brittannië, op 28 en 29 augustus
Het carnaval van Londen, het op één na grootste ter wereld (na Rio), is een smeltkroes van culturen: Jamaica, Brazilië, Guyana, Zuid-Afrika enz.
Zie je jezelf al heupwiegen door deze Londense wijk, op het ritme van de Caraïben en met een verse kokosnoot in je hand?

La Tomatina in Spanje, op 31 augustus
Vanaf 10 uur 's ochtends trekken duizenden mensen de straten op om een heus tomatengevecht te ontketenen. Zo'n 130 ton rijpe tomaten wordt in het dorpscentrum van Buñol gelost zodat jong en minder jong elkaar kunnen bekogelen in een gevecht dat het beste in de mensen naar boven brengt.
Het perfecte evenement om de zomer in schoonheid af te sluiten.

Je weet al zeker wat te doen deze zomer, en dan vergeten we nog al die festivals en evenementen in België.
Orange nodigt je trouwens uit op enkele daarvan ... Houd onze Facebook-pagina in de gaten!

Je nieuwe muziekleraar? Niemand minder dan ... je smartphone!

Tags

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.