Menu
Blog

Lijstjes ... ze komen goed van pas!

Tot uw dienst

De kinderen naar school brengen, een afspraak bij de tandarts vastleggen, die ene mail nog beantwoorden, afspreken met je oude schoolmakkers … het leven anno 2014 wordt er niet rustiger op! Voor veel mensen is het lastig om orde in die chaos te scheppen. Een agenda is daarbij onontbeerlijk, maar wie sleept er tegenwoordig nog zo’n papieren variant met zich mee? Gelukkig bestaan er meer dan genoeg apps om je leven op orde te krijgen.

29.10.2014 Andy Van Schil

Google Keep

De opvolger en vervanger van Google Notebook en de lichtgewicht in deze lijst. Eenvoudig in gebruik, kleurrijk, snel en flexibel. In Google Keep bewaar je lijstjes, foto’s, tekst en audioberichten allemaal in de cloud. Het ondersteunt tijd en locatie gebaseerde herinneringen, in note foto’s en kleurgecodeerde notities. Enkele minpunten: geen kalender, geen recurring - en deeltaken. Is niet beschikbaar op iOS.
download: Android, Windows Phone

Wunderlist

Wunderlist is een cross-platform, desktop en mobiele to-do list manager met apps voor iOS en Android, Windows, OS X, en Linux. Eenvoudig in gebruik, simpel en supersnel. Wunderlist ondersteunt o.a. getimede reminders, gedeelde lijsten, notities en nog veel meer. Belangrijke taken kan je prioriteren. 6Wunderkinder, het bedrijf achter de populair lijstjes-app, heeft onlangs de integratie met Dropbox aangekondigd.
download: iOS, Android en Windows Phone

Any.do

Any.do, ook als Chrome add-on, ondersteunt iOS en Android. Syncing tussen toestellen en platforms verloopt heel vlot. Je dag start je me het jouw eigen Any.do ‘Moment’, een overzicht van wat er die dag op de plannning staat. Minpunt, er is geen web-app of desktop-app beschikbaar.
download: iOS, Android

Sunrise

Strakke en overzichtelijke app, het is in één oogopslag duidelijk wat voor een bepaald dagdeel is gepland. Sunrise heeft synchronisatiefunctionaliteiten met Google Calendar. Ook iCloud kun je integreren in Sunrise, zodat je al je plannen moeiteloos kunt groeperen in een overzichtelijk geheel.
download: iOS, Android

Evernote

Als Google Keep de lichtgewicht is, dan speelt Evernote overduidelijk in een heel andere categorie. Evernote beschikt over alle toeters en bellen om je leven – offline en online – tot in de puntjes te plannen en te beheren. Media – van pc tot Mac en tablet tot smartphone – zijn makkelijk te koppelen. Maak foto’s van coole hebbedingetjes en leuke locaties, koppel er een audiobericht aan en bewaar die informatie voor eeuwig.
download: iOS, Android en Windows Phone

Welke apps gebruik jij om je dag te plannen? Of zweer je nog altijd bij de papieren agenda?

Tags

Found this useful? Share with

Andy Van Schil