Menu
Blog

Liever een iPad of een iPad Mini?

Tech

De vierde generatie iPad werd dinsdagavond, samen met de iPad Mini, geïntroduceerd. Twee formaten, twee doelen. Aarzel je nog? We zullen je helpen de juiste keuze te maken.

21.11.2012 Simon VAN CAUTEREN

Volgens Steve Jobs bedraagt het ideale formaat van een tablet 10 inch. Apple zou dus geen kleiner formaat aanbieden. Een jaar na zijn overlijden heeft Apple toch een 7,9 inch tablet onthuld. Net zoals de Galaxy Tabs en BlackBerry PlayBooks die een resolutie van 7 inch hebben.

De specificaties van de iPad Mini

De iPad Mini zou 50% lichter en 25% dunner (7,2 mm) zijn dan een 'normale' iPad. Hij is verkrijgbaar in een wifi-versie, maar zal later ook verschijnen in een wifi en 3G/4G-versie. Net zoals de iPhone 5 kreeg hij ook een nieuwe, kleinere connector (Lightning). Je zal dus een adapter moeten kopen indien je compatibele accessoires hebt, zoals een docking station of een autoradio. De 5-megapixelcamera is dezelfde als de iPhone 4. De frontcamera kan je gebruiken om te videochatten (via Skype bijvoorbeeld) in HD. De resolutie van het scherm bedraagt 1024 bij 768 pixels, zoals de iPad 2 en tal van laptops. Hij verschijnt bij ons op 2 november en zal vanaf 329 euro verkrijgbaar zijn.

Nou, 7 of 10 inch?

Wat betreft Android, is het grootste verschil tussen een kleine en een grote tablet vooral de prijs (soms een honderdtal euro). Bij Apple bedraagt het prijsverschil tussen de iPad en de iPad Mini slechts 160 euro. Met andere woorden: Apple koos om de agressieve prijsstrategie van andere makers (zoals Asus of Archos bijvoorbeeld) niet na te bootsen. Je zal dus een tablet moeten kiezen in functie van het gebruik dat je er van zal maken.

Zoek je een compact en handzaam toestel? Het 7,9 inch formaat kan je met één hand gebruiken. De klassieke iPad neemt meer plaats in.
Schrijf je veel, met of zonder toetsenbord? Kies dan het 10 inch formaat.
Zal je iPad je laptop vervangen? Het 10 inch formaat wordt dan aangeraden, onder andere om je ogen niet te vermoeien.
Wil je vooral naar muziek luisteren en naar mobiele televisie of video's kijken? Of je nu in de trein of de fitness zit, is de iPad mini hier perfect voor en garandeert je zelfs een autonomie van 10 uur (een hele werkdag).
Gebruik je de tablet als een e-reader? Het 7,9 inch formaat is minder zwaar. Maar weet dat de klassieke iPad of de Mini totaal onleesbaar zijn in de zon, ze zijn dus niet zo handig om een boek te lezen op het strand, in tegenstelling tot een Kindle of e-reader van Sony.

Nu moet je kiezen!

Tags

Found this useful? Share with

Simon VAN CAUTEREN
Gamer et photographe, le partage est dans sa nature de Digital Native biberonné aux Likes et aux Retweets.