Menu

Liefde voor muziek: muzikale toppers tot tranen toe bewogen

15.05.2017
Door Andy V

Wat Bart Peeters, Clouseau, Gers Pardoel, Isabelle A, Josje en Lady Linn verbindt? Hun liefde voor muziek natuurlijk, en hun deelname aan het gelijknamige VTM-programma. Het format is even simpel als geniaal: een voor een vormen deze Vlaamse artiesten het middelpunt van een aflevering, waarin de andere toppers hun nummers op een heel eigen manier coveren. Zelf mogen de centrale gasten tijdens ‘hun’ aflevering ook het podium op om muzikale eer te betonen aan de artiesten die hen inspireerden.

Liefde voor muziek stoot zelfs Ed Sheeran van de troon

De eerste aflevering van Liefde voor muziek was meteen een schot in de roos. Er keken niet alleen een indrukwekkende 747.000 fans naar het programma, maar ook de Natalia-covers van onder meer Clouseau en Gers Pardoel werden ijverig gedownload op iTunes. Zo ijverig zelfs dat ze in de top drie terechtkwamen, boven de songs van hét popidool van dit moment: Ed Sheeran, die onlangs het Sportpaleis nog in vuur en vlam zette.

Ook Isabelle A scoorde op iTunes hoge ogen met haar sexy en jazzy versie van het overbekende I’ve only just begun to fight. “Natalia gaat altijd ‘vollenbak’, terwijl ik meer ingetogen ben,” vertelde een lichtjes gestresseerde Isabelle. Maar de zenuwen van ‘La A’ waren duidelijk nergens voor nodig; Natalia’s ogen werden zowaar vochtig van haar performance. Bart Peeters stak Risin’ dan weer in een verrassend en zwierig folkjasje (hoe kon het ook anders?), maar de échte topper van de avond werd Clouseau, dat Natalia met I want you back zowaar aan het snikken en snotteren kreeg.

Josje en Nathalie: hartsvriendinnen sinds Liefde voor muziek

Tijdens de tweede aflevering van Liefde voor muziek, die Josje Huisman in de bloempjes zette, werd duidelijk dat er tijdens het programma niet alleen muzikale banden, maar ook vriendschappen worden gesmeed. Na de cover van Glamorous gaf Natalia Josje al een dikke knuffel, en voor haar versie van K3’s Je hebt nu een vriend hees de Kempense zich zelfs in een schattige tutu. Natalia was amper uitgezongen toen de tranen over de wangen van de Nederlandse begonnen te rollen. Josje beschouwt Natalia intussen als een hartsvriendin, ze gaan zelfs samen zweten op de yoga.