Menu

Alles aan de LG K40S is verbluffend (ook zijn prijs)

Het Koreaanse merk maakt een geslaagde comeback bij Orange met een grote, robuuste en superuitgeruste smartphone. En ook zijn prijs is onweerstaanbaar: 139,99 € of maar 9 € met abonnement. Lees hier alles wat je moet weten over de LG K40S en zijn superkracht.

 

22.11.2019
Door Simon V

Rugged smartphone: kan echt tegen een stootje

De versterkte behuizing maakt de LG K40S bijzonder. Je ziet het niet vaak dat een apparaat aan militaire duurzaamheidseisen voldoet. Smartphones van dit type moeten het vaak zonder de nieuwste technologieën stellen, omdat er veel geld naar de duurzame fabricage van de behuizing gaat. Maar LG slaagt erin om beide voordelen te combineren: het apparaat is zowel technologisch geavanceerd als robuust. 

De perfecte outdoor smartphone dus: ideaal voor als je veel sport of een fysiek veeleisend beroep hebt (denk bijvoorbeeld aan bouwvakkers).

Heel groot scherm

De LG K40S heeft een scherm van 6,1 inch met een kleine druppelvormige uitsparing bovenaan voor de selfiecamera. Zo blijft er meer ruimte over voor het beeld. Ook de schermverhoudingen zijn bijzonder: 19,5 bij 9, of 1560 bij 720 pixels. Het scherm heeft dus een meer langwerpige vorm, waardoor je het apparaat heel makkelijk manipuleert, zelfs met één hand.

Superieur geluid

Steeds meer gebruikers bekijken steeds meer video’s op hun telefoon. Om daar echt van te genieten, heb je een goede geluidskwaliteit nodig. Maar op apparaten in het lagere prijssegment is die garantie er lang niet altijd.

LG heeft zijn K40S voorzien van surround sound zoals in de bioscoop, type DTS:X 3D. Met een hoofdtelefoon krijg je meteen het multidimensionale, hoogwaardige geluid dat je onderdompelt in een serie, film of muziekclip, met sterkere bassen, heldere dialogen en een uitgebreid geluidsveld. Ook bij games is dit pure winst.

Geslaagde portretten

De camera vooraan van 13 megapixel is speciaal geprogrammeerd voor aantrekkelijke portretten, met een wazige achtergrond. Achteraan zitten er twee sensoren, van 13 en 5 megapixel, met laserscherpstelling.

Voor een apparaat in deze prijsklasse zijn de resultaten gewoonweg uitstekend, ook bij snelle bewegingen of beperkt omgevingslicht. Dankzij de groothoekstand krijg je ook grotere taferelen op één foto en bijknippen achteraf blijft mogelijk.

Betere foto’s met artificiële intelligentie

Hoe goed de camerasensoren tegenwoordig ook zijn, ze kunnen niet zonder artificiële intelligentie om de fotokwaliteit te verhogen. Dit apparaat detecteert vrij goed wat er in beeld is en schakelt meteen de juiste instellingen in voor 8 verschillende onderwerpen, zoals voedsel, dieren, landschappen of personen.

Geslaagde foto’s worden kinderspel, ook als je geen professionele fotograaf bent.

Streamen op Youtube Live

Je beschikt over kwaliteitscamera’s, dus waarom zou je daar niet van profiteren? Koppel je smartphone met je Google-account en deel rechtstreeks video’s dankzij het Youtube Live-knopje in de video-appp. Je krijgt dan rechtstreeks commentaren en je ziet hoeveel mensen je volgen.

Android 9 met de assistent van Google

De LG K40S wordt geleverd met Android 9 en de recente veiligheidsupdates. De overstap naar Android 10 is gepland voor begin 2020. Met een speciale knop voor Google Assistant lanceer je de assistent zonder tegen je apparaat te praten. Handig voor als je wat discreter moet zijn.

Prijs: vanaf 9 €

De LG K40S is in onze e-shop in het zwart verkrijgbaar voor 139,99 .

In combinatie met een Dolfijn Smartphone- of Dolfijn Zen Smartphone-abonnement betaal je zelfs maar 9 €. En als je een Kolibri Smartphone- of Kolibri Zen Smartphone-abonnement neemt, bedraagt de prijs 19 €

Yes, ik wil de LG K40S nú kopen!