Menu

Leve de vakantie ... en het einde van roaming in Europa!

Formidabel nieuws: vanaf 11 juni betaal je geen roamingkosten meer in de Europese Unie. Orange gaat zelfs een eind verder dan opgelegd door de nieuwe Europese wet. Wij vertellen je er alles over.

30.05.2017
Door Céline R

Wat is roaming eigenlijk?
Vrij simpel. Zodra je België verlaat, gaat je mobiele communicatie (bellen, sms'en, mms'en en mobiel internet) over het netwerk van een buitenlandse partner. Tot vandaag werden daar extra kosten voor aangerekend, maar de nieuwe wet schaft die kosten af als je op reis bent in de Europese Unie.

Wat verandert er vanaf 11 juni?
Op reis in de Europese Unie gebruik je de nationale volumes die bij je tariefplan zijn inbegrepen om te sms'en, te bellen en te surfen. Buiten bundel betaal je evenveel als in België (tot op de seconde). De opties waarmee je (gratis) belt met Orange-klanten (Family, Circle) blijven gratis in alle lidstaten van de Europese Unie. Van een voordeel gesproken!

Ik heb een herlaadkaart. Verandert er ook iets voor mij?
Ja, natuurlijk. Wanneer je een herlaadkaart hebt, betaal je evenveel als in België. Je verbruik wordt dan afgehouden van je belwaarde en van je bonussen.

Van herlaadkaarten gesproken. De mijne is geblokkeerd. Wat nu?
Vond je niet de tijd om je herlaadkaart te registreren en werd die bijgevolg op 8 juni geblokkeerd? Geen paniek! Spring binnen in een Orange Shop in de buurt om je nummer te recupereren.

En wat als ik Zen ben?
Idem. Je verbruikt eerst de volumes die bij je abonnement zijn inbegrepen en daarna, als je bundel helemaal op is, word je geblokkeerd. Dan moet je je kaart herladen (en word je gefactureerd tegen het nationale tarief).

En mijn gratis apps?
We vallen in herhaling, maar je kan het niet genoeg herhalen als iets gratis is. De apps en diensten die bij je tariefplan zijn inbegrepen – met name Facebook, Twitter, Coyote en Orange Cloud – zijn ook geldig in alle lidstaten van de Europese Unie.

Er zit al roaming bij Arend Premium. Wat gaat daarmee gebeuren?
Dat is een heel goede vraag. De internationale volumes die geldig zijn in de EU en Europe Extended zullen voortaan beschikbaar zijn in de zones EU en Best Destinations. Het betreft 1.000 minuten van en naar de betrokken bestemmingen, 1.000 sms'jes en 1 GB voor die uitgebreide zone. De zone Best Destinations omvat een twintigtal landen, waaronder de Verenigde Staten, Australië en Canada.

Ik zou graag mijn verbruik in reële tijd onder controle houden.
Geen probleem! Volg je verbruik op elk moment van dichtbij op in de My Orange-app.

Vind alle details over de nieuwe roaming tarieven op de website.  Aarzel niet om ons overzicht te bekijken in functie van je vakantiebestemming.