Menu
Blog

#BlijfThuisSpelen: Word League of Legends Pro met Sector One

Thuis

Waag jij je kans in ons gratis League of Legends toernooi op Arena? Of vraag je je af hoe professionele gamers zich voorbereiden op hun match? Met deze tips & tricks van de Belgische League of Legends-kampioenen word ook jij een echte pro! Sector One heeft zelfs een exclusieve insider tip voor jou.

25.04.2020 Simon VAN CAUTEREN

Sector One is een professioneel esport team (dat gesponsord wordt door Orange België) én sinds eind maart ook de Belgische League of Legends-kampioen. Nu delen ze met plezier enkele handige tips & tricks die je kunnen helpen bij je volgende League of Legends championship.

(Psst, wist je dat je op ons gaming platform Arena kan deelnemen aan gratis esport- toernooien? Check it out!)

Ready, set, game!

1.     Beslis wie welke rol zal spelen

Net zoals in andere teamsporten moet je ook in League of Legends bepalen wie welke rol zal opnemen. Vergelijk dit bijvoorbeeld met voetbal: iemand kan uitblinken als verdediger, maar dat betekent niet dat hij of zij ook een geschikte spits is.

Binnen League of Legends bestaan er 5 verschillende rollen.

  • De Bruiser of Tank speelt op de top lane en beschermt het team tegen het andere team.
  • De Jungler of Boswachter bestrijdt neutrale monsters in het bos en kan zo goud en XP verzamelen. Junglers kunnen ook aanvallen vanuit de zijkanten van de lanes.
  • De Mage of APC speelt op de mid lane en heeft een aanvallende rol.
  • De Marksman of ADC speelt meestal op de bot lane en probeert zoveel mogelijk schade toe te brengen aan het andere team.
  • De Support of Hulpverlener moet de ADC zo goed mogelijk beschermen en ondersteunen.

Bij elke rol zal je moeten kiezen uit een aantal kampioenen (karakters). Elke positie heeft z’n eigen verantwoordelijkheid in de match: zorg er dus voor dat je je comfortabel voelt met je keuze. Enkel zo zal je goed kunnen presteren onder druk.

In de beste teams ter wereld gebeurt het dan ook vaak dat elk lid zich specialiseert in één specifieke rol.

2.     Wed nooit op één kampioen

In elke League of Legends championship zijn er aantal pick & ban-fases. Dat betekent dat je als team kan beslissen om een specifieke kampioen van het andere team tijdelijk op inactief te zetten. 

Daarom raadt Sector One je aan om je te specialiseren in een brede selectie aan kampioenen. Als je speelt als APC is het met andere woorden beter om de vaardigheden van verschillende Mages onder de knie te krijgen.  

Zo vermijd je onaangename verrassingen als je favoriete kampioen tijdens de pick & ban-fase op de bank gezet wordt.

3.     Wat is jouw gameplan?

In de offline-wereld heeft elk sportteam een strategie voor ze het veld of de arena betreden. Bij League of Legends is dit niet anders! 

Overleg daarom met je team hoe je de match gaat aanpakken. Het tempo van het spel in handen hebben is één van de essentiële zaken om sneller en slimmer te winnen.

Sector One benut bijvoorbeeld de Jungler optimaal door de route vooraf uit te stippelen

Start de match anders dan je gehoopt had of bots je op een onverwachte hindernis? Denk aan een back-up plan en probeer zo het tij te keren!

4.     Bekijk League of Legends live streams & wedstrijdherhalingen

Is League of Legends relatief nieuw voor jou? Dan is het misschien nog wat vroeg om zelf een strategie op te stellen vanaf nul. Ook daar heeft Sector One een handige oplossing voor!

Ga eens spieken – ja, hier mag dat ;) – bij spelers die beter zijn dan jou. Observeer, noteer en imiteer: en wie weet speel ook jij binnenkort de grote League of Legends-finale!

Op Twitch vind je bijvoorbeeld heel wat livestreams en wedstrijdherhalingen van de Europese kampioenschappen. Die laatste kan je bovendien volledig op je eigen tempo bekijken.

Sector One Bonus Tip

Om z’n tegenstanders echt te slim af te zijn, stemt Sector One z’n strategie ook af op zijn tegenstanders en hun kampioenen. Zo verklein je het risico op onverwachte aanvallen en geef je jezelf nog meer kansen om je match te winnen.

Uiteraard heb je geen glazen bol om te weten welke kampioenen je tegenstanders zullen kiezen. Maar je kan wel zien welke champions wereldwijd het vaakst gekozen worden!

#BlijfThuisJeDingDoen. Enter the Arena

Arena is het online gaming platform van Orange België. Hier kunnen enthousiaste gamers zoals jij hun favoriete games en esports helemaal gratis spelen. Of waag je kans in een van onze coole toernooien! 

Wil je er zeker van zijn dat je internet sterk genoeg is voor je favoriete games en esports? Met Love Duo profiteer je elke maand van onbeperkt vast en mobiel internet! 

Cool, ik wil ook gratis online gamen via Arena! Ok, vertel me meer over Love Duo

Benieuwd naar nog maar gaming tips? De pro gamers van Sector One hebben nog een 5 tips & tricks voor jou om nog beter te worden in Fortnite of andere videogames!

Found this useful? Share with

Simon VAN CAUTEREN
Gamer et photographe, le partage est dans sa nature de Digital Native biberonné aux Likes et aux Retweets.