Menu
Blog

Laat je stem horen met BBM!

Tech

Met BBM – de chat-applicatie van BlackBerry – kon je tot nu toe berichten en bestanden opsturen. Vanaf vandaag kan je er ook gratis mee bellen.

24.01.2013 Cédric Godart

Het nieuwe besturingssysteem BB 10 wordt over een paar dagen onthuld, maar RIM introduceerde reeds de nieuwe versie van BBM: de nieuwe chat-applicatie die uitsluitend bestemd is voor BlackBerry-gebruikers. Met deze nieuwe versie kan je vanaf nu namelijk gratis andere BBM-contacten bellen, waar je je ook bevindt, voor zover je over een wifi-verbinding beschikt. Net als de klassieke versie van de app, krijg je een overzicht van de contacten die beschikbaar zijn en die je kunt bellen.

De applicatie werd twee maanden lang getest door een groot aantal gebruikers. Uit een klein intern onderzoek blijkt dat 80 % van de testafnemers deze app zou aanraden en nog meer (90 %) zouden BBM Voice in het buitenland gebruiken. Het heeft slechts één nadeel: om via BBM Voice te bellen, moet je correspondent ook over een BlackBerry beschikken. Je kunt dus geen contact bellen die een Android-telefoon of iPhone heeft, in tegenstelling tot Skype. Ten slotte kan je voortaan ook gebruik maken van je BlackBerry ID (die dat je gebruikt om apps in de App World te downloaden) om altijd al je contacten te behouden wanneer je van telefoon verandert. Deze ID behoudt constant een kopie van je profiel, contacten en groepen.

BBM 7 en de Voice-optie vind je hier. 

Tags

Found this useful? Share with

Cedric Godart
30-something, geobsedeerd door zowel spinning als het opsporen van alle mobile nieuwtjes op elk uur van de dag.