Menu
Blog

Koken met Sandra Bekkari: 3 levenslessen van de gezondheidsgoeroe

Fun

Sandra Bekkari liet het niet aan haar hart komen, maar maakte met de eerste aflevering van ‘Open keuken’ wél een debuut om ‘u’ tegen te zeggen. Maar liefst 224.000 kijkers stemden af op VTM om haar aan het werk te zien.

10.11.2017 Céline Roman

Dat tv-koks niet de godganse dagen gemoedelijk in hun pruttelende potten staan te roeren, maar soms ook gewoon graag hard naar elkaar roepen, werd pijnlijk duidelijk toen Jeroen Meus met zijn rake opmerkingen over collega’s Sandra Bekkari en Pascale Naessens een heuse ‘quinoa-rel’ ontketende. “Plots eten we massaal quinoa en bessen. Dat stoort me,” had de Dagelijkse (Zomer)Kost-ster gezegd in een interview. En ook: “Ik ben er zeker van dat ik het eten van Pascale Naessens en Sandra Bekkari veel lekkerder zou kunnen klaarmaken dan zij.” Zijn opmerkingen sloegen in als een bom. Meus had het nochtans allemaal zo niet bedoeld: “Ik stel mij enkel vragen bij het kuddegedrag van mensen.”

‘Open keuken met Sandra Bekkari’: Elke weekdag op VTM

Sandra Bekkari vervangt Sofie Dumont na vijf jaar als VTM-chef, en ze doet dat elke weekdag om 18u. Bekkari heeft nooit een koksopleiding gevolgd, maar haar passie voor gezonde voeding pende ze al enthousiast neer in de succesreeks Nooit meer diëten, die bol staat van praktische tips voor wie op een gezonde manier slank wil blijven.

1.Eet nooit op automatisch piloot

Dé toptip van Bekkari: eet bewust! Het lijkt vanzelfsprekend, maar ga maar eens na hoe vaak je je maaltijden zonder nadenken naar binnen werkt, met andere woorden: zonder goed te beseffen wat en hoeveel je eet. Kauw en geniet van elke hap! Wie rustiger eet, heeft namelijk sneller een voldaan gevoel.

2.Drink voldoende

We drinken met z’n allen veel te weinig, met tal van klachten tot gevolg: hoofdpijn, lusteloosheid, een doffe huid, … Al die onaangename symptomen van vochttekort zijn nochtans makkelijk op te lossen. Drink minstens 1,5 liter water – of andere gezonde dranken – per dag.

3.Superfoods zijn meer dan een rage

Zoals al bleek uit de befaamde quinoa-rel die we hierboven aanhaalden, zweert Bekkari bij superfoods. Blauwe bessen, walnoten, kurkuma, …: ze raadt het stuk voor stuk aan. Los van deze trend, houdt haar motto van gevarieerd eten natuurlijk wel steek.

Ontdek onze Love-aanbod

Tags

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.