Klaar voor het najaar? Noteer deze televisietoppers alvast in je agenda

Heb jij het ook altijd een beetje moeilijk wanneer de zomervakantie op z’n einde loopt en de dagen langzaam maar zeker korter worden? Welkom bij de club. Maar geen nood, er zijn remedies om van die nazomerblues af te komen. Focussen op de leuke dingen die het najaar brengt, bijvoorbeeld. Zoals lange herfstwandelingen, pompoensoep, Sinterklaas, maar vooral … nieuwe televisieprogramma’s!

25.08.2017
Door Céline R

Fictie van eigen bodem
De tijd dat Vlaamse fictie zich beperkte tot het sitcomgenre ligt gelukkig achter ons. Liefhebbers van ‘F.C. De Kampioenen’ en ‘De kotmadam’ kunnen voor hun portie humor nog altijd terecht op Eén en VTM, maar wie op zoek is naar series met wat meer diepgang komt de laatste jaren eveneens ruimschoots aan zijn trekken op onze nationale televisiezenders. Zo pakt Eén dit najaar opnieuw uit met fictie van eigen bodem:

  • In ‘Tytgat Chocolat’ worden de hoofdrollen vertolkt door acteurs van Theater STAP, een gezelschap dat werkt met acteurs met een verstandelijke beperking. Het belooft een ontroerende roadmovie te worden, waarin hoofdpersonage Jasper – werkzaam in het chocoladebedrijf Tytgat Chocolat – vastberaden zijn Kosovaarse liefje Tina achterna reist wanneer zij uitgewezen wordt naar haar land van herkomst.
  • Veerle Baetens keert na enkele buitenlandse projecten eindelijk terug naar het Vlaamse televisiescherm. In ‘Tabula rasa’ speelt ze een jonge vrouw die kampt met geheugenverlies en kroongetuige is in een verdwijningszaak. Voor de regie tekenden Kaat Beels (‘Beau séjour’) en Jonas Govaerts (‘Welp’).

Klaar? Bakken maar!
We zijn ongetwijfeld niet de enigen die reikhalzend uitkijken naar de Vlaamse versie van ‘The Great British Bake Off’, de heerlijk zoete, zuurstokroze en oer-Britse bakwedstrijd die in snel tempo ook buiten het Verenigd Koninkrijk een televisiehit werd. Zal Wim Opbrouck zich in ‘Bake Off Vlaanderen’ een waardige opvolger tonen van André van Duin (die de Nederlandse versie ‘Heel Holland bakt’ presenteert)? En zal foodblogger en bakkoningin Regula Ysewijn de herinnering aan Mary Berry doen verbleken? Het antwoord op die laatste vraag is wat ons betreft alvast: neen, niemand kan de ‘grande dame of British pastries’ vervangen. Maar dat zal ons niet tegenhouden om te kijken naar al die thuisbakkers die de mooiste swiss rolls en sponge cakes uit hun oven toveren.

‘Hoe zal ik het zeggen?’: de verborgen camera is terug
Het brein achter ‘Benidorm bastards’, Tim Van Aelst, is terug met een gloednieuw verborgen-cameraprogramma. In ‘Hoe zal ik het zeggen?’ worden mensen geholpen die aan iemand in hun omgeving een delicate boodschap willen overbrengen, maar niet goed weten hoe. Dat dat gevoelige en misschien zelfs gênante televisie zal opleveren, staat buiten kijf.

Ontdek het Love-aanbod