Menu

Voor de smartphone van de kinderen: herlaadkaart of abonnement?

Vandaag hebben vier kinderen op vijf ouder dan 12 jaar een smartphone. Wie dat betaalt? De ouders natuurlijk, of wat had je gedacht? Je kan kiezen tussen een herlaadkaart en een abonnement. Wat kies jij?

23.08.2017
Door Céline R

De herlaadkaart, op jouw tempo

De herlaadkaart kent iedereen: een simkaart met een vast nummer en herlaadbeurten afhankelijk van de behoeften van de kinderen. Je kan kiezen tussen drie formules:
Tempo Easy: je betaalt 10 cent per minuut, per sms of per MB. De ideale oplossing voor wie graag kletst.
Tempo Touch, de oplossing voor wie graag kletst maar ook graag surft. Herlaad voor 15 euro en je krijgt 1 GB en 500 MB op Facebook en Twitter, en onbeperkt sms'en.
En tot slot Tempo Giga, voor wie bijna uitsluitend surft. Voor 10 euro krijg je 750 MB en 500 sms'jes. Betaal je 5 euro meer, dan krijg je zelfs 4000 sms'jes en 4 GB.

Herladen is een fluitje van een cent. Jij trekt aan de touwtjes, maar je kind kan ook herlaadbeurten ontvangen van familie of vrienden, bijvoorbeeld via de app My Orange.

Klik hier om alle details te kennen.

Het comfort van een abonnement met de controle van een herlaadkaart

Voel je er niet veel voor om telkens te herladen (online of met kaarten)? Dan is een abonnement de veiligste en eenvoudigste keuze voor je kinderen, zeker sinds de lancering van de Zen-formules bij Orange.
Waarom? Ten eerste omdat je de simkaarten aan je eigen abonnement toevoegt. Ten tweede omdat je een vast bedrag betaalt voor het abonnement van je kinderen. Zo kunnen ze hun bundel onmogelijk overschrijden. Hun bundel wordt geblokkeerd zodra ze al hun minuten, GB en sms'jes hebben opgebruikt.
En als hun bundel op is, kan je blijven bellen en sms'en naar je kinderen, want ze zitten op hetzelfde abonnement als jij dankzij de optie Orange Circle. Zij kunnen jou ook bellen, trouwens (maar niet hun vrienden).

Voor de kleine gebruikers is er Kolibrie Zen met 100 MB surfvolume, 1u30 bellen en onbeperkt sms'en, voor maar 8 euro per maand. Voor 15 euro per maand krijg je 1,5 GB en 2u30 bellen. Klik hier voor alle details en de laatste aanbiedingen.

Kan je de knoop niet doorhakken?

Weet dat je met een herlaadkaart herlaadbeurten cadeau kan doen, of misschien als beloning kan geven. Met een abonnement daarentegen kan je kind onbeperkt bellen en sms'en naar je gezin. Houd daarnaast ook rekening met het verwachte verbruik van het kind. Niet te veel, niet te weinig. Ook dat is iets dat je nog moet leren.

En roaming in Europa?

Roaming is inbegrepen in de landen van de Europese Unie, of je nu kiest voor een herlaadkaart of een abonnement. Roaming is gratis voor iedereen, maar wel binnen de limieten van je bundel in België. Dat betekent dat je in de EU aan dezelfde limieten gebonden bent voor je minuten, sms'jes en internet als in België.