Menu
Blog

Gsm-abonnement voor je kind of toch beter herlaadkaart? Hier hou je best rekening mee!

Tot uw dienst

Vandaag hebben vier kinderen op vijf ouder dan 12 jaar een smartphone. Wie dat betaalt? De ouders, natuurlijk! Maar kies je nu best voor een gsm-abonnement op maat van je kind of toch eerder een herlaadkaart? Wij helpen je kiezen!

06.06.2023 Maité Delgado

De herlaadkaart: jij bepaalt het budget

Het principe van een prepaid herlaadkaart is eenvoudig. Je kind krijgt een simkaart met een mobiel nummer en jij herlaadt de belwaarde waar en wanneer je wil. 

Dat is exact wat ik wil!

Voordelen van een herlaadkaart

Het grote voordeel van deze methode is dat jij als ouder de volledige controle houdt over het mobiele budget van je kind (je beslist zelf de grootte van het budget).  Daarnaast zijn herlaadkaarten ideaal om je tiener bewust te leren omgaan met geld: spreek bijvoorbeeld een vaste moment af waarop je extra belwaarde toevoegt aan de herlaadkaart.

Jaagt je kind alle data en belminuten er sneller door? Helaas, pindakaas! 

Kies uit 2 verschillende formules

Misschien geef je je kind een smartphone om te bellen en sms’en. Of misschien is je tiener helemaal klaar om online te surfen en streamen. Afhankelijk van de noden kan je kiezen uit 2 voordelige formules:

  • Tempo Giga Special Edition: voor wie graag surft. Voor 10 euro krijg je 3 GB, 33 minuten én  500 sms'jes. Je kan ook gratis bellen naar vrienden met een Tempo Giga (Special edition)-kaart. Bovendien doen we daar vanaf juli fantastische webpromo’s bovenop! 
  • Tempo Easy: je betaalt 10 cent per minuut, per sms of per MB. De ideale oplossing voor babbelkousen van alle leeftijden! Beschikbaar vanaf 10 euro per herlaadbeurt.

Welke optie je ook kiest, herladen kan altijd snel en eenvoudig! Leuk om weten: ook familie en vrienden kunnen herlaadbeurten cadeau doen aan je kind. Dat kan bijvoorbeeld via de My Orange-app.

Ja, een Tempo-herlaadkaart is ideaal!

TIP: lees je deze blog nog vóór je een smartphone gekocht hebt voor je kind? Met deze tips kies je het ideale toestel voor jongeren!

Gsm-abonnement voor je kind: comfort op maat van elke gebruiker

Voel je er weinig voor om telkens te herladen? Of weet je nu al dat je jongere bewust omspringt met hun budget? Dan is een gsm-abonnement voor kinderen een strak plan!

Voordelen van een gsm-abonnement

Dankzij onze goedkope gezinsabonnementen voeg je de simkaarten van je kids extra voordelig toe aan je eigen abonnement. 

Daarnaast kan je met de optie Orange Circle ervoor zorgen je hen kan blijven bellen en sms’en – en omgekeerd. Dat geldt overigens enkel voor Go Light-abonnementen en simkaarten binnen hetzelfde gezinsabonnement: berichtjes uitwisselen met hun vrienden lukt bijvoorbeeld niet meer.

Ik wil besparen met een gezinsabonnement!

Herlaadkaart vs abonnement: enkele tips

Twijfel je nog tussen een herlaadkaart en een gsm-abonnement voor je kind? Hier zijn enkele factoren die je kunnen helpen beslissen:

  • Met een herlaadkaart leer je een kind bewust omgaan met mobiel dataverbruik.
  • Met een herlaadkaart kan je extra belwaarde cadeau doen voor bijvoorbeeld een verjaardag of na een goed rapport.
  • Met een abonnement kan je kind onbeperkt bellen en sms’en naar het gezin; zelfs als de bundel opgebruikt is.
  • Een abonnement stem je af op de noden van je kind: iemand die elke dag Netflix streamt op de achterbank heeft bijvoorbeeld meer data nodig dan iemand die amper online zit. En dat kan in het begin wat zoeken zijn!

En wat met het buitenland? Zo zit roaming in elkaar

Roaming is inbegrepen in de landen van de Europese Unie voor zowel herlaadkaarten als abonnement. Hou er wel rekening mee dat je gebonden blijft aan de limieten van je bundel in België. Anders gezegd: overal binnen de EU heb je evenveel minuten, sms'jes en mobiele data als in België. (Uitgezonderd Go Intense waarbij er een aparte bundel is van 35 GB die kan gebruikt worden in roaming (EU) aangezien de 70 GB enkel beschikbaar is in België. En Go Extreme waarbij er een aparte bundel is van 45 GB die kan gebruikt worden in roaming (EU) aangezien de 300 GB enkel beschikbaar is in België.)

En wat met mobiel internet buiten de EU?

Lees ook:

▶️ Data nodig? Schakel over op Tempo Giga!
▶️ Orange-Apps die je zeker moet downloaden
▶️ Welke smartphone kopen voor mijn kind?

Found this useful? Share with

Maité Delgado
Maité Delgado
Altijd op zoek naar interessante telco nieuwtjes en weetjes, handige apps, tips en tricks om jullie up to date te houden!