Kinderen entertainen bij slecht weer: zo hou je ze zoet

Twee maanden zomervakantie: voor kinderen een droom, voor ouders een eindeloze zoektocht naar entertainment. Bij tropische temperaturen hebben je bengels genoeg aan een hoop waterballonnen, een bal of een emmer stoepkrijt. Maar regenachtige dagen zijn een ander paar mouwen. Daarom geven we enkele life hacks mee voor topentertainment bij slecht weer.

24.07.2017
Door Céline R

Hou je kinderen een hele dag zoet. Letterlijk.

Slecht weer vraagt om comfort food. Meteen een mooie kans om je kinderen in de keuken aan het werk te zetten. Laat ze – voor één keer – hun zoetste fantasieën op tafel toveren. Denk aan een pannenkoekentaart, een milkshake van Oreo’s, Nutella-pizza of onverantwoord veel cupcakes. Ook vriendjes van je kroost kunnen gerust deelnemen aan deze activiteit. Zij doen het meeste werk en jij profiteert mee van hun goddelijke creaties. Waarschuwing: de kans is groot dat deze gerechtjes je kinderen een ‘sugar rush’ bezorgen. Bereid je alvast mentaal voor!

Disney to the rescue

Liever een activiteit waar je kinderen niet hyperactief van worden? De televisie is jouw redder in nood. Ketnet zendt in de vakantie namelijk elke dag om 14u een kinderfilm uit. Bovendien staat er elke zondag een Disneyfilm op het menu. Heel leuk voor de kinderen, maar ook voor jou: de klassiekers katapulteren je meteen terug naar je jeugd. Wil je de trofee voor ouder van het jaar? Tover de woonkamer om tot een homecinema. Maak het helemaal donker en voorzie dekentjes en popcorn. Protip: neem ook de Ketnet-films op zonnige dagen op, zodat je een flinke voorraad hebt voor een filmmarathon op een grijze dag. 

Kampen bouwen: entertainment van de bovenste plank

Bij mooi weer bouwen je kinderen een kamp in het bos, bij slecht weer gewoon onder de keukentafel, op zolder of in de speelkamer. Met een paar oude lakens, wasknijpers en kussens bouwen ze al snel een meesterwerk. Als het kamp klaar is, kunnen ze er naar hartenlust strips lezen, hun lievelingsseries kijken op de tablet of met hun favoriete speelgoed spelen. Wedden dat ze urenlang stil zijn? Zorg er natuurlijk wel voor dat ze hun constructie achteraf weer afbreken!

Ontdek het Love-aanbod