Menu
Blog

Kids mogen met Windows Phone 8 spelen!

Tech

Windows 8 is deze week verschenen, net als de versie van het systeem dat op smartphones draait, namelijk Windows Phone 8. We beschrijven hieronder een gezinsvriendelijke functie: de Speelhoek.

16.11.2012 Simon VAN CAUTEREN

Wat moet je een kind antwoorden als hij schattig (of schreeuwend) vraagt: "Ik wil met je gsm spelen!" Microsoft heeft aan de rust van de gezinnen gedacht en ontwierp een functie om je persoonlijke gegevens te beschermen. In deze omgeving kunnen kinderen ook veilig spelen, want tja, tegenwoordig zijn alle smartphones op internet aangesloten.

De speelhoek is dus een nieuwe functie van Windows Phone 8. Je kan je telefoon namelijk zo instellen dat als een kind hem leent, hij dan zijn eigen homescreen heeft met toegang tot applicaties die door de ouders gekozen werden. In deze omgeving genieten kinderen pas echt van de telefoon: ze spelen met hun lievelingsspelletjes en gebruiken enkel vooraf bepaalde applicaties (rekenmachine, camera, enz.). Ze kunnen zelfs de grootte van de iconen aanpassen en de achtergrond veranderen. Aan de andere kant kunnen ze niets fouts doen, noch betalende content in een spel downloaden, bellen, e-mails lezen of toegang krijgen tot andere gevoelige functies (zoals de instellingen bijvoorbeeld). Wanneer papa of mama de telefoon terugneemt, moet een code van 4 cijfers ingetypt worden om uit de Speelhoek te raken... als het kind de telefoon loslaat uiteraard!

Found this useful? Share with

Simon VAN CAUTEREN
Gamer et photographe, le partage est dans sa nature de Digital Native biberonné aux Likes et aux Retweets.