Menu
Blog

Hoe maak je de ideale playlist voor de feestdagen?

Tech

Op een feest moet alles gewoon goed zitten: de tafeldecoratie, het menu, de hapjes, ... Vooral één detail mag je niet aan het toeval overlaten: de muziek. Wij helpen je!

02.12.2019 Cédric Godart

Kies een thema voor de avond

Niet iedereen wil aan de feesttafel urenlang steeds weer dezelfde deuntjes horen. Ga voor afwisseling en allerlei genres als je de muzieklijst voor het feest samenstelt.

Kies een afspeellijst die past bij de sfeer die je aan de avond wil meegeven. Spotify maakt het je makkelijk: je hoeft maar te kiezen uit het ruime aanbod aan genres en stemmingen. Neem bij voorkeur een playlist van enkele uren, dan ben je gerust en verstoort niets je concentratie als je het hoofdgerecht afwerkt.

Met een gezamenlijke playlist is iedereen tevreden

Maak het iedereen naar de zin op zo’n avond. Vermijd sombere klanken en te gedurfde nummers, maar even goed playlists vol afgezaagde kerstliedjes. Voor ieder wat wils, het is tenslotte feest ! Vraag daarom op voorhand aan je gasten of ze hun favoriete nummers aan de afspeellijst willen toevoegen. Met een gezamenlijke playlist op Spotify krijgen je vrienden inspraak.

Een playlist voor de echte kerstfans

Vind je een kitscherig kerstsfeertje juist supergezellig? Dan hebben wij voor jou de ideale afspeellijst gevonden: Christmas Songs van Filtr. Van Mariah Carey tot Wham, alles zit erin. Zelfs Il Divo ontbreekt niet. 

Gebruik je Apple Music? Dan zit de sfeer meteen goed als je A Charlie Brown Christmas laat horen. Je gasten zullen de jazzy klanken appreciëren en de titels proberen te raden van een aantal bekende en minder bekende kerstliederen. Je vindt deze playlist trouwens ook op Spotify.

YouTube: muziek op tv voor na het kerstdiner 

Zoek kerstliedjes op YouTube en stream die, inclusief videoclips, via Google Chromecast naar je tv. De sfeer zit meteen goed en je geeft iedereen de kans om commentaar te leveren bij die gouwe ouwe videoclips.

Of ga nog een stapje verder met “Mariah Carey’s Merriest Christmas”, dat je op Netflix vindt. Succes gegarandeerd met de muziek en … de beelden!

▶️ Bekijk de beste muziekclips op je tv met Google Chromecast. Verkrijgbaar voor 20 € (in plaats van 39 €) voor Love-klanten.

De voordelen van een smart speaker

Een feestavond is pas geslaagd als er een ‘mystery guest’ opduikt! Nodig daarom dit jaar de slimme luidspreker Google Nest Mini uit, of de versie met scherm, de Google Nest Hub

Je houdt dan de handen vrij om te koken, want met enkele opdrachten laat je Google Assistent al het andere werk opknappen. Zeg bijvoorbeeld: “OK Google, zoek een playlist met kerstliedjes”. Hij start dan meteen je afspeellijst op je favoriete platform: Spotify, Deezer, Qobuz of natuurlijk YouTube Music. 

Gratis Google Nest Hub voor jou

Uiteraard hebben ook wij  een cadeau voor je klaarliggen. Als je tijdens de feestdagen een Huawei P30 Pro koopt met een Koala-abonnement, dan profiteer je van 100 € korting (749,99 € in plaats van 849,99 €). En bovendien krijg je van ons de slimme speaker Google Nest Hub (t.w.v.129 €) er gratis bovenop. Let the music play!

Ja, ik wil een gratis Google Nest Hub! Toon mij alle eindejaarspromo's

 

Found this useful? Share with

Cedric Godart
30-something, geobsedeerd door zowel spinning als het opsporen van alle mobile nieuwtjes op elk uur van de dag.