Menu

Kan Olympique Marseille Neymar & co afstoppen?

Zondag zijn alle ogen van voetbalminnend Frankrijk gericht op het Parc des Princes. De thuishaven van Paris Saint-Germain is het decor voor de clash tussen PSG en Olympique Marseille: een rasechte topper tussen het miljoenenelftal uit de hoofdstad en de rivaal uit het zuiden van het land. 

22.02.2018
Door Céline R

Gouden trio Neymar-Mbappé-Cavani 
De term champagnevoetbal lijkt wel uitgevonden voor Paris Saint-Germain. Eerder dit seizoen mocht Anderlecht in de Champions League nog ervaren hoe sterk PSG wel is. Anderlecht-trainer Vanhaezebrouck had het over de ‘allerbeste ploeg in Europa’. Als je de spelerskern van PSG bekijkt, hoeft dat niet te verbazen. Vooral het offensieve trio Neymar-Mbappé-Cavani spreekt tot de verbeelding en is een schoolvoorbeeld van techniek, snelheid en doelgerichtheid.   

PSG ongenaakbaar in Frankrijk, maar niet in Europa
We zijn 27 speeldagen (op een totaal van 38) ver in de Franse eerste klasse en Paris Saint-Germain heeft al een straat voorsprong op de concurrentie. De vraag is niet of PSG kampioen wordt, maar wel wanneer ze de champagne mogen laten knallen.
Aangezien de tegenstand in het thuisland niet opgewassen is tegen het Parijse sterrenelftal, is het vizier dit seizoen meer dan ooit gericht naar de Champions League. PSG staat begin maart voor de aartsmoeilijke opdracht om in eigen stadion de 3-1 nederlaag tegen Real Madrid recht te zetten.       

Olympique Marseille strijdt om de tweede plaats
De strijd om de tweede plaats is in Frankrijk ongemeen spannend. Olympique Marseille en AS Monaco geven elkaar geen duimbreed toe. In een zinderend duel deelden de rivalen eind januari de punten. In het Stade Vélodrome (de thuisbasis van Marseille) werd het 2-2! Het is vooral uitkijken naar de vlot scorende tandem Thauvin-Germain.     

Benieuwd of Marseille de sterren uit Parijs het vuur aan de schenen kan leggen? Volg de topper in de Ligue 1 live bij Eleven Sports op Love. Aftrap op zondag 25 februari om 21u00!

Ontdek onze Love-aanbod