Menu

Kan iemand Froome van z’n vierde Tourzege houden?

De hoogtestages en de voorbereidingsritten zitten erop, de renners staan messcherp en hun benen zijn glad geschoren en gemasseerd. Vanaf zaterdag zijn alle wielerminnende ogen gericht op Frankrijk. Dan start namelijk de Ronde van Frankrijk met een vlakke tijdrit in Düsseldorf. De hamvraag tijdens de hoogmis van het wielerseizoen: wie kan Chris Froome van z’n vierde zege houden?

29.06.2017
Door Céline R

De geoliede Sky-machine
Chris Froome is net als de voorbije jaren de te kloppen man in deze editie van de Ronde van Frankrijk. Het Sky-team staat als één blok achter hem en hij focust zich het hele jaar op één doel: het hoogste schavot op het podium in Parijs. Sky staat erom bekend niets aan het toeval over te laten. De Britse ploeg maakt gebruik van het allerbeste materiaal, innovatieve technieken en trainingsschema’s en heeft een schare dokters, kinesisten, analisten, diëtisten enzovoort in dienst.

De voornaamste uitdager van Froome is Nairo Quintana. De Colombiaan is een klimmer pur sang, maar moet het in de tijdritten afleggen tegen Froome. Het belooft hoe dan ook een spannende strijd te worden in het hooggebergte.  

Fransen hopen op topprestatie van Bardet
Bardet is de onbetwistbare kopman van AG2R La Mondiale. De hele ploeg (met onder andere Jan Bakelants en Oliver Naesen in de rangen) rijdt in zijn dienst en hoopt dat hij het minstens even goed doet als vorig jaar, toen hij als tweede eindigde op vier minuten van Chris Froome. 
Tot de outsiders behoren dit jaar Richie Porte (ploegmaat van Greg Van Avermaet) en Daniel Martin, die op het appel waren tijdens de Dauphiné begin juni. Ook Jakob Fuglsang – winnaar van de Dauphiné en kopman van Astana – zou weleens kunnen verrassen.  

Doen de Belgen van zich spreken?
Bij de Belgen zijn alle ogen gericht op Greg Van Avermaet. Hij is dit seizoen in bloedvorm en heeft z’n zinnen gezet op minstens één zege. Hij ziet zelf twee kansen op ritwinst: in Longwy (de derde rit) en in Rodez (de veertiende rit). Wie weet kan hij zoals vorig jaar een aantal dagen in het geel rijden. Verder is het altijd uitkijken naar de aanvalslust van Jan Bakelants. Andere landgenoten om in het oog te houden: Thomas Degand, Tim Wellens en Thomas De Gendt.

Ontdek het Love-aanbod