Menu
Blog

Go digital: verstuur je kerst- en nieuwjaarswensen met je smartphone

Thuis

Nog niet zo lang geleden verstuurde iedereen hopen kerstkaarten met de post. Toen kwamen de sms’jes en later de smartphone en werd alles anders. Hoe pak jij het dit jaar aan? Wij geven je een paar leuke ideeën.

02.12.2019 Cédric Godart

Verstuur je kerstwensen met Whatsapp en animated GIF-bestandjes

Eerlijk is eerlijk: wie nu nog sms’jes met kerstwensen verstuurt, heeft de boot gemist. Whatsapp is een veel beter alternatief. Met deze gratis app hou je contact met familie en vrienden, via korte berichten, maar ook foto’s, video’s of spraakberichten. Waarschijnlijk gebruik je die app zelfs al om persoonlijke berichten uit te wisselen met één enkele persoon of een hele groep.

Maar hoe verstuur je originele kerst- en nieuwjaarswensen? Met een bewegend plaatje, bijvoorbeeld. Zoiets heet een animated gif. Maar hoe voeg je dit toe? Heel makkelijk:

  1. Doe het gesprekvenster open van diegene waarnaar je je wensen wil sturen
  2. Druk op de ‘+’ linksonder
  3. Selecteer Foto- en videobibliotheek
  4. Druk op ‘GIF’ linksonder
  5. Bedenk iets leuks, typ het in, liefst in het Engels (bijvoorbeeld “dancing santa”) en kies een gifje door erop te tikken. 
  6. Schrijf er eventueel nog je persoonlijke wensen bij en druk op verzenden.

Eenvoudig en leuk! Vind je dit geen originele nieuwjaarskaart 2019?

▶️ Download Whatsapp voor iPhone of Android

Wenskaarten-app

De app bpost Mobile Postcard is ideaal om postkaarten te versturen. Je personaliseert ze met foto’s en video’s van op je smartphone. Bpost drukt je kaartjes vervolgens af en bezorgt ze overal ter wereld, tegen hetzelfde tarief als wanneer je ze op het postkantoor zou afgeven. Je hoeft geen postzegels te gaan kopen en je wenskaart wordt op kwaliteitspapier afgedrukt.

Het kan dus, een origineel kaartje versturen met je smartphone en het is nog praktisch ook. Je hoeft niet buiten te komen en de geadresseerde mag overal ter wereld wonen. De prijs? Voor levering in België betaal je maar 2,70 € en in het buitenland 4,05 €, ongeacht het land.

▶️ Download bpost Mobile Postcard voor iPhone of Android

Bestel je kerst- en nieuwjaarskaarten op het internet

Gaat er voor jou niets boven een mooi gedrukte, papieren wenskaart? Die verstuur je nu zonder naar de winkel en/of het postkantoor te lopen. Surf gewoon naar de website van bpost en bestel er je kerstkaarten. Je kan zelf een kaart maken of er gewoon eentje (of meer) kiezen uit het ruime aanbod. Daarna kan je ze eventueel personaliseren en direct naar de ontvanger sturen of je kan ook een setje van kaarten bij je thuis laten leveren om zelf te schrijven en op te sturen.

Zo’n wenskaart creëren is heel eenvoudig en je hebt er al eentje voor 1,59 € (postzegel niet inbegrepen). Alle stappen staan helder uitgelegd op de website van bpost.

Gratis wenskaarten 

Je wensen via e-mail versturen kan natuurlijk ook nog altijd. Gebruik daarvoor je pc of smartphone, kies de kaart die je leuk vindt en verstuur ze meteen naar al wie je dierbaar is. 

Gebruik daarvoor bijvoorbeeld een dienst als 123 Greetings  .

Welke smartphone om je wensen te versturen?

Zou het maken en versturen van je kerst- en nieuwjaarskaarten 2019 vlotter gaan met een nieuwe smartphone? Bekijk dan zeker onze speciale eindejaarsaanbiedingen. We hebben al je favoriete merken - Apple, Huawei, Samsung - en soms al vanaf 9 €. Nu bovendien met extra voordelen en cadeaus, zoals een gratis Google Nest Hub speaker, een smartwatch of Galaxy Buds-oordopjes. 

Toon mij snel alle eindejaarspromoties!

Tags

Found this useful? Share with

Cedric Godart
30-something, geobsedeerd door zowel spinning als het opsporen van alle mobile nieuwtjes op elk uur van de dag.