Menu

Juve tegen Inter: blijven de Milanezen op kop in de Serie A?

De spanning in de Serie A is dit seizoen te snijden. De hegemonie van Juventus van de afgelopen seizoenen is doorbroken en de top vijf zit op een zakdoek bij elkaar. Het verschil tussen de leider in de stand en het nummer vijf bedraagt amper 7 punten. Zaterdag staat de topper tussen Juventus en Inter op het programma. De hamvraag? Kan het team uit Milaan de leiderspositie behouden, of springt Juventus over Inter?      

07.12.2017
Door Céline R

Inter verbaast vriend en vijand
Inter is aan een ijzersterk seizoen bezig. Het noteert maar 6 verliespunten en is een geoliede machine. De ploeg van coach Spalletti heeft de kommer en kwel van de afgelopen seizoenen (slechte resultaten, trainerswissels en protesterende achterban) achter zich gelaten en lijkt eindelijk weer gelanceerd. In de match van afgelopen weekend etaleerde Inter nogmaals z’n uitstekende vorm: Chievo Verona werd met 5-0 huiswaarts gestuurd.

Zand in de Juve-machine?
Juventus was de afgelopen seizoenen ongenaakbaar in de Italiaanse hoogste klasse en reeg de titels aan elkaar. Dat had veel te maken met het ijzersterke spel, maar ook met de niet naar verwachting presterende concurrenten. Dit seizoen lijkt er wat zand in de Turijnse machine te zitten. Toch blijft de ‘schade’ voorlopig beperkt. Juventus is momenteel derde in de stand, op één punt van Napoli en twee van Inter. Vooral voor Juventus staat er heel wat spanning op de topper van zaterdag. Bij verlies zien ze hun concurrent uit Milaan vijf punten uitlopen.

Icardi & Perisic of Higuaín & Dybala?  
Alle ogen zijn zaterdag gericht op de spitsenduo’s van beide ploegen. Bij Inter Milaan zitten Icardi en Perisic in bloedvorm, terwijl het bij Juventus uitkijken is naar Higuaín en z’n kompaan Dybala. Toppers in de Serie A zijn vaak gesloten wedstrijden, maar de recente uitslagen doen het omgekeerde vermoeden.  
Ook benieuwd wat de uitslag wordt? Volg de match dan live bij Eleven Sports gratis met Love. Aftrap op zaterdag 9 december om 20u45!

Ontdek onze Love-aanbod