Menu
Blog

Julie probeerde de Weenect Kids Tracker uit

Tech

Julie werkt als Quality Coach bij Orange België. Als mama van drie kleine monstertjes moest ze geen twee keer nadenken toen ik haar voorstelde om de tracker van Weenect uit te testen.
Want een mama is nooit 100 % gerust als het om haar kinderen gaat.


 

31.05.2017 Céline Roman

Wat is het?
De Weenect Kids Tracker is een gps-tracker die heel nauwkeurig de locatie van je kind bepaalt. Bovendien kan je kind je opbellen als het in gevaar verkeert of hulp nodig heeft.

Goed, Julie, wat kan je ons vertellen over de inhoud van de doos en de activering van het apparaat?
Het toestel zit in een doos met een oplader, gebruikshandleiding en simkaart.
Ik stel vast dat ik eerst een profiel moet aanmaken op de website van Weenect en dat ik daarna de locatiebepaling kan activeren met de IMEI-code van mijn tracker.
Het voordeel is dat je verschillende trackers aan je login kan koppelen (elk met een andere naam) zodat je meerdere kinderen op de voet kan volgen.
Daarna moet je jouw abonnement op Weenect kiezen. Dat abonnement staat los van je abonnement bij je mobiele operator. Je activeert het enkel als je het nodig hebt.
Goed nieuws: de eerste maand is gratis. Maar toch moet je je bankkaartgegevens opgeven om de tracker te activeren. Een minpuntje voor mij.

Wat vond je van het dagelijkse gebruik?
Dankzij de Weenect-app (Android en iOS) kan ik precies zien waar ons kind uithangt. De tracker werkt tot op het huisnummer nauwkeurig. Verbazingwekkend!
Een andere functie is een soort van gids die je, als ouder, vertelt hoe je weer bij je kind kan komen als het verloren is gelopen.

Wat ook handig is, is dat het kind niet echt veel over het apparaat hoeft te weten. Je kan zelf zien hoeveel procent batterij er nog rest en hoeveel dagen het apparaat nog zal meegaan alvorens je het moet opladen. Het kind hoeft zich daar geen zorgen om te maken.
Het enige dat ik goed heb uitgelegd, is waar de SOS-knop voor dient. Die is echt supereenvoudig in gebruik. Zodra het kind de knop indrukt, krijgt mama of papa daar een melding van en kan hij of zij kiezen om het kind op te bellen. Hoewel er niemand in gevaar was (gelukkig!), heb ik de functie uitgeprobeerd en ik moet toegeven: het geluid is glashelder. Zo kan je weten wat er exact aan de hand is.

Voor mij is hij vooral nuttig voor de veiligheid van mijn kinderen. Mijn dochtertje kan me altijd bellen zonder dat we haar een gsm hoeven te kopen. Want ook al werk ik bij Orange, ik vind ze nog een beetje te jong voor een eigen gsm.

Koop de Weenect Kids Tracker

 

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.