Menu
Blog

Jouw poort naar de nieuwste muzikale trends

Fun

Hiphop, rock, dance, electro, heavy metal: ben jij er graag als eerste bij? Het aanbod van platformen waarop je de nieuwste platen en opkomende artiesten leert kennen, is vandaag zo groot dat je de gebruikelijke kanalen gewoon links kan laten liggen. Wij nemen je mee op verkenning!

27.03.2019 Céline Roman

Hype Machine, de oudste in z'n soort

Hype Machine blaast volgend jaar 15 kaarsjes uit! Hype Machine is een website vol muziekblogs over de meest uiteenlopende muziekgenres. Anders dan Grooveshark, een gratis streamingdienst die begin 2015 overkop ging, heeft Hype Machine een duidelijk businessplan en een trouwe achterban. Wat er zo goed aan is? Je kan de meeste liedjes al streamend beluisteren, en illegaal downloaden is er onmogelijk gemaakt. HypeM heeft een website en apps. Je zal aangenaam verrast zijn!

Jamendo, voor de liefhebbers van indie

Eerst was Jamendo een gratis website met rechtenvrije muziek, waar onafhankelijke artiesten en muziekfans van over de hele wereld samenkwamen. Sinds dat prille begin is Jamendo ontzettend gegroeid. De site, die net als Hype Machine in 2005 werd opgericht, omvat nu honderdduizenden rechtenvrije nummers, een mooi aanbod van themaradio's en zelfs een streamingdienst. Eén ding is zeker: wat je op Jamendo hoort, heb je nog nergens gehoord. Als namen zoals Neon NiteClub, JekK of DR Groove Gang geen belletje doen rinkelen, haast je naar Jamendo en volg je favoriete artiesten. Alle genres zijn er vertegenwoordigd: van urban en r&b tot klassieke muziek.

En voor onze influencers: Sonar!

Start-up Soundsgood ontwikkelde een nieuwe tool voor influencers. Heb jij een blog of YouTube-kanaal? Let dan maar goed op... Op Sonar, zoals de nieuwe dienst werd gedoopt, ontdek en beluister je de nieuwste releases in avant-première. De dienst is ontwikkeld voor professionele zangers en muzikanten, maar in feite is iedereen die met muziek bezig is welkom. Wereldwijd maken ruim 25.000 media, journalisten, artiesten, radiostations en andere influencers gebruik van het platform. En het mooiste is: deze nieuwe dienst is volledig gratis. Eens proberen? Klik hier.

Onze favoriete apps

Hype Machine verzamelt de nummers van muziekblogs op één plaats, waardoor de uitvoerders met hun nieuwe releases een veel breder publiek bereiken. Dat is het geniale idee achter Hype Machine, de app die je móét testen.
Android - iOS

Indie Shuffle is een community die verschillende muziekgenres verzamelt: indierock, electro, hiphop, folk enz. Ontdek beloftevolle, onbekende artiesten in twee à drie klikken. Probeer het en je bent meteen verkocht!
Android - iOS

Bandcamp is hét platform voor alternatieve muziek. Ontdek onuitgegeven nummers van onafhankelijke artiesten en geef ze een duwtje in de rug in hun zoektocht naar eeuwige roem. Maak een 'fan'-account aan en ga op verkenning!
Android - iOS

Tags

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.